Mellbevágó

„Azt mondták, túl sokat játszik” – Hónapjai vannak hátra a 11 éves kisfiúnak

K. C.

Létrehozva: 2024.08.10.

Módosítva: 2024.08.11.

Összetört a család, amikor kiderült, hogy valójában mi a baja imádott kisfiuknak.

Az orvosok kezdetben azzal sokkolták a 11 éves Ronnie Hood édesanyját, hogy a fiatal túl sok időt tölt a képernyő előtt és azért betegeskedik. Ám annál jóval nagyobb volt a baj, ugyanis a kisfiú valójában gyógyíthatatlan agydaganattal küzdött. 

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

A 11 éves Ronnie Hoodnak márciusban mindössze kilenc hónapot adtak az életéből, miután az orvosok megállapították, hogy diffúz középvonalbeli gliómája van. A polipként növekedő daganat az agytörzsén, a gerince teteje helyezkedik el.

A hatodik osztályos tanuló, aki a suffolki Sudburyből származik. A diagnózis felállításakor már egy éve elviselhetetlen nyaki fájdalmakkal küzdött. A családja azt állítja, hogy a háziorvos egyszerűen csak fizioterápiát rendelt el, mondván, a probléma oka, hogy Ronnie túl sokat játszik a telefonján. Amikor a tünetek nem javultak, és a fizioterápiás gyakorlatok miatt sírt a fájdalomtól, Ronnie szülei, az 50 éves Vicky és az 58 éves Nick MRI-vizsgálatot követeltek.

„Ronnie nem lett jobban. Sírt a fájdalomtól és a frusztrációtól, majd zsibbadt a jobb keze. Amikor megkaptuk az MRI eredményét, nem tudtuk elhinni a hírt, hogy agydaganata van. Olyan volt, mintha elütött volna minket egy busz. Egy jóképű, magabiztos és szeretett kisfiú, aki fitt és egészséges volt. Hogy történhetett ez?” - mesélte összetörten az édesanyja. 

Ronnie már átesett műtéten és sugárterápián, de az Egyesült Királyságban korlátozottak a ritka daganattípus egyéb kezelési lehetőségei.

„Ronnie-nak egy ritka mutációja van ennek a daganattípusnak. Annyi sugárkezelést kaphat, amennyit csak lehet, de az onkológus azt mondta, hogy a kemoterápia az ő esetében haszontalan. Jelenleg ahhoz, hogy Ronnie bármilyen más kezelésre jogosult legyen, a daganatnak növekednie kell, mielőtt bárki bármit is tenne. Nem akarunk csak ülni és várni, hogy ez elvegye a fiunkat” – zokogta az összetört szívű asszony. 

Az ONC201 nevű gyógyszert azonban jelenleg is tesztelik az Egyesült Államokban, és ígéretes eredményeket mutatott a Ronnie mutációja elleni küzdelemben. A család ezért létrehozott egy GoFundMe-t, hogy pénzt gyűjtsön az Atlanti-óceánon való átutazáshoz és a magánkezelés kifizetéséhez.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek