Tipp

Tuti tipp a szagos konyhai szemetes ellen: elő az illóolajokkal!

B. V.

Létrehozva: 2024.08.15.

Egy takarítási szakértő életmentő tippet osztott meg Tiktokon.

A nagy hőség nemcsak ránk van hatással, de lakásunkra, sőt konyhánkra is. Ilyenkor ugyanis minden szagosabb. A forróság ugyanis a kukában lévő ételhulladékra erősen kihat, ami így bizony komoly bűzt ereszt, így még akár a legyeket is bevonzva. Márpedig a kuka takarítása senkinek nem a kedvenc feladata, sőt....De akkor mit lehet tenni? Erre ad most választ egy takarítási szakértő TikTokon!

hűtő, hűtőszekrény, fagyasztó, konyha
A hűtőből kukába került bomló ételnek a nagy nyári melegben bizony van szaga Fotó: Pixabay

A "Mit csinál Shophie" oldalnak már több mint 300 ezer követője van állandó tippjeinek köszönhetően otthonunk tisztán tartására. Most pedig annak árulta el a trükkjét, hogy hogyan állítsd meg a szemetesből áradó bűzt, vagy leginkább: hogyan előzd meg. Nos, a lényeg: csepegtess  eukaliptusz olajat, vagy bármilyen más illatosított cseppet egy papírtörlőlőre. Áztasd át jól, majd az tedd az üres kukába, majd utána helyezd bele a kukás zsákot.

Sophie tanácsa szerint a leghatásosabb illóolajok ilyen esetben mindenképp az eukaliptusz, levendula vagy citromfú. Ezek ugyanis erős illatuknak köszönhetően képesek semlegesíteni az étel- és szemét szagát. De ha még a bakrétiummentességre is fókuszálna, akkor a tealevél és citrus olajok, 2 az 1-ben módon erre is képesek, írja a DailyStar.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek