Dráma

Utcára kerülhet a Duchenne-szindrómában szenvedő Krisztián, szörnyű ok húzódik a háttérben

Létrehozva: 2024.08.18.

Összefogtak a Duchenne-szindrómában szenvedő Krisztiánért és édesanyjáért. Felújították az otthonukat. De felhőtlen boldogságuk nem tartott sokáig, Krisztián nevelőapja nem elég, hogy évekkel ezelőtt magára hagyta őt, most még rá is támadt, és földönfutóvá tenné a beteg gyermeket.

Krisztián Duchenne-szindrómában szenved, és az orvosai szerint már csak körülbelül kilenc évet élhet a most 15 éves fiú. 24 órás felügyeletre szorul és édesanyja, Mária a nap minden percét mellette tölti és gondoskodik róla. Pilisen egy mindössze 15 négyzetméteres házban élnek, amit most összefogásban felújítottak nekik, hogy az életkörülményeik jobbak legyenek.

maria-krisztian-01-BS
Nevelőapja még meg is ütötte a beteg Krisztiánt Fotó: Bánkúti Sándor

Krisztián betegségére öt éves korában derült fény. Fáradékony volt, és nehezen tudott felállni és járni is. Édesanyja több orvoshoz is elvitte, míg végül a Heim Pál Gyermekkórházban állították fel a pontos diagnózist. Kilenc évesen kerekesszékbe kényszerült, és állapota napról napra tovább romlik. Egyedül már enni sem tud, és az iskolát is online végzi.

pilis-maria-krisztian-02-BS
Krisztián otthona még a felújítás előtt Fotó: Bánkúti Sándor

A kisfiú álma mindig egy szép otthon volt, ahol élete hátralévő részét boldogan leélheti az édesanyjával. Ebben támogatókra is találtak, de a felhőtlen örömük nem tartott sokáig. Édesanyja, Mária még nem vált el a férjétől, aki évekkel ezelőtt magára hagyta beteg gyermekét. Most, hogy a kis házból igazi otthon lett, a férfi vérszemet kapott, és magáénak akarja tudni.

Én nem értem, hogy tud így viselkedni valaki. Eljött hozzánk és követelőzött, és megütötte a beteg gyerekemet

- emlékszik vissza kétségbeesetten az édesanya, aki azonnal a rendőrségre sietett. Most egy kis időre fellélegezhetnek, hiszen távoltartást ítélt meg a bíróság a nevelőapa ellen, aki továbbra is igényt tart a most már értékes ingatlanra.

Sajnos még nem váltunk el, így ő is tulajdonos. Kétségbe vagyok esve, és nem tudom, mitévő legyek

- sóhajt fel Mária, aki jogi segítséget szeretne kérni, hogy a fiával ne kelljen elhagyniuk az otthonukat.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek