Könnyek

„Az utolsó pillanatig fogtam a kezét” - Sírva mesélt az ötéves Bella elvesztéséről az édesanyja

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.08.23.

Módosítva: 2024.08.23.

Végig foghatta haldokló kislánya kezét a súlyos betegségben, ötévesen elhunyt Bella édesanyja. Beatrix sosem lesz képes feldolgozni gyermeke elvesztését. A Borsnak szívbemarkoló részleteket mesélt el a kis hős utolsó perceiről.

A kis Bella családja hetek óta tisztában volt azzal, hogy közel a vég, mégis reménykedtek a csodában. A kislány 2021 szeptemberében beverte a fejét a bölcsődében, két héttel később pedig kancsalítani kezdett. Az orvosokhoz nem kaptak azonnal időpontot, a vizsgálatra három hetet kellett várniuk. Addigra már a gyermek másik szeme is romlani kezdett. Az MRI-vizsgálat során megállapították, hogy a kislány agyában kialakult egy rosszindulatú daganat.

Bella hősiesen viselte betegségét Fotó: Olvasói

Operáció, kemoterápia és sugárkezelés következett, de a várt hatás elmaradt. Idén májusban Bella újabb sugárkezelésen esett át, majd az orvosok közölték, hogy Magyarországon nem tehetnek érte többet. Beatrix, a kislány édesanyja ebbe nem törődött bele, ezért elszánt keresésbe kezdett, hátha külföldön már alkalmaznak olyan speciális módszereket, melyek új esélyt jelenthetnek Bellának. Így talált rá egy kölni klinikára. Fel is vette az intézménnyel a kapcsolatot. Július közepén, a településüktől kölcsönkapott kisbusszal ki is utaztak, ám a kinti vizsgálat után az orvosok rossz híreket közöltek a szülőkkel. Hazajöttek, és lélekben kezdtek felkészülni a legrosszabbra.

Bella augusztus 21-én, 20 óra 30 perckor örökre elaludt. Az édesanyja végig mellett lehetett.

- Bellus már másfél hete nem tudott kommunikálni. Az utolsó két napban volt bent a kórházban. A végén már nem volt eszméleténél – mesélte Beatrix.

Többször is leállt a szíve, de ötször magától, újraélesztés nélkül is visszatért. Az orvosok megjegyezték, hogy Bella szépen küzd anyáért

 – tette hozzá a gyászoló asszony.

A kislányom nem akart minket itt hagyni. Nagyon erős volt köztünk a kötelék. Folyamatosan csökkentek az értékek, de én odahajoltam hozzá, és a fölébe súgtam, hogy „anya nagyon szeret”. Végig fogtam a kezét. Az utolsó pillanatban is

 – fejezte be Beatrix.

A kislányt augusztus 31-én, Apátfalván helyezik végső nyugalomra.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek