Tragédia

Szülei összeomlottak: iskolakezdés előtt gázolta halálra a vonat a 14 éves Viktóriát

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.08.31.

Módosítva: 2024.08.31.

Iskolakezdés előtt három nappal, pénteken gázolt halálra egy vonat egy 14 éves kislányt az egyik székesfehérvári átjáróban. Viktóriának esélye sem volt a baleset túlélésére. Információink szerint zenét hallgatott, ezért nem hallotta az érkező szerelvény hangjelzését. A gyermek édesanyja összeomlott.

Iszkaszentgyörgy gyászol. Ott élt a családjával az a 14 éves kislány, akit augusztus 30-án, péntek este Székesfehérváron egy vasúti átjáróban halálra gázolt a vonat. Viktória a 2000 fős településen élők szerint egy rendkívüli gyermek volt.

20240415_Maroshegy_vasuti_megallo_uj_tabla_fg_fmh (4)
Ennél a megállónál történt a tragédia Fotó: Fehér Gábor/Fejér Megyei Hírlap

Azt nem felejtjük el, hogy mindig mosolygott. Kedves volt mindenkihez, és jól tanult. Nagy tervei voltak az életben

 – mondta a Borsnak a család egyik ismerőse.

Munkatársunk talált egy szemtanút, aki nem sokkal a gázolás után ért a helyszínre.

 – Munka után tartottam hazafelé kocsival. Egy ponton kiszúrtam egy tűzoltóautó fényeit. Közelebb érve a síneken egy álló vonatra lettem figyelmes. Már ekkor sejtettem, hogy nagy a baj. Annyit láttam, hogy a szerelvénynél helyszíneltek, illetve a másik vágányon egy másik vonat állt, ahová szerintem átszállították az utasokat. Az átjárót rendőrök és egy tűzoltókocsi zárta el. Aztán hazaértem és megtudtam, hogy egy kislány volt az áldozat. Mondanom se kell, összeszorult a gyomrom – részletezte munkatársunknak a férfi.

Egyesek tanúkra hivatkozva tudni vélik, hogy a kamasz zenét hallgatott, és ez terelte el a figyelmét, illetve emiatt nem hallotta az érkező vonat hangjelzését. A Tények információi szerint pedig a lány összeveszhetett a párjával, ezért idegesen át akart szaladni a síneken egy barátjával, de ő már nem ért át... 

Ugyancsak egy szemtanú arról számolt be lapunknak, hogy a baleset napján a fénysorompó is működött.

Viktória nevelőapja a Facebookon osztotta meg gondolatit a tragédiával kapcsolatban. A bejegyzésében arról írt, hogy a kislány kezét fogta, amikor óvodába vitte, mint ahogy akkor is, amikor Viktória rollerezni és aztán biciklizni tanult. A férfi ezek után fájdalmasan hozzátette, hogy a kezeket most el kell engednie.

A Bors elérte a kislány édesanyját is. A gyermekével kapcsolatos információinkat megerősítette, de a lelkiállapota nem engedte, hogy további kérdéseinkre válaszoljon. 

Lapunk megkereste a szörnyű tragédiával kapcsolatosan a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot is, akik az alábbi választ küldték: 

Elektronikus úton a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatához érkezett megkeresésére válaszolva tájékoztatjuk, hogy 2024. augusztus 30-án este Székesfehérváron, a Balatoni út és a Vásárhelyi utca kereszteződésénél található vasúti átjáróban egy Budapest felől Keszthelyre közlekedő vasúti szerelvény elgázolt egy figyelmetlensége miatt vasúti sínekre futó 14 éves lányt, aki ennek következtében a helyszínen elhunyt. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek