Emlékezés

Árpád hídi tragédia: így emlékeznek szeretteik a tragikus szerelmespárra két hónappal a baleset után

Létrehozva: 2024.09.08.

Mónika és Ervin emlékét közösen őrzi a két család. Most, két hónappal a tragédia után megható gesztussal emlékeznek a jegyespárra.

Alig két hónapja annak, hogy egy ámokfutó vendéglátós elvette két fiatal, szerelmes életét az Árpád hídon. Július 3-án ugyanis a 43 éves vendéglátós, B. Roland az esti órákban rabolt el egy taxit a tulajdonosnőjétől, majd a kocsival szemből hajtott fel az Árpád hídra. Először egy Hyundainak ment neki, majd a híd közepe felé egy vétlen taxisnak és egy szintén vétlen Suzukinak is nekirohant nagy sebességgel.

gyertya, gyász, tragédia, halál
Alig több mint két hónappal a tragédia után megható búcsút tartottak a tragikus szerelmespárnak   Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A taxiban négyen megsérültek, míg a Suzukiban ülő jegyespár, a 32 éves Sz. Mónika és a 34 éves Dr. B. Ervin azonnal meghaltak. A fiatalok családja és barátai azóta sem ocsúdtak fel a gyászból, főleg, hogy a fiatalok a tragédia utáni napokban tartották volna várva várt esküvőjüket

A két család ezért úgy döntött, hogy először közös szertartás keretében búcsúztatják el a tragikus sorsú szerelmeseket, ugyanis a felvidéki születésű Mónikát és az erdélyi származású Ervint ezután egymástól távol, két külön országban helyezték örök nyugalomra.

 Szívszaggató megemlékezésüket Budapesten tartották, ahova több tucat ember látogatott el. 

Ma találkoztunk újra. Ugyan nem szakmailag, nem a szokásos teázós, kávézós baráti beszélgetésen, hanem egy gyönyörű templomban. A fájdalom belém hasított, ahogy beléptem oda, hiszen Te ott pihentél egy virágokkal borított ravatalon a szerelmed mellett

 - írta akkor a közös szertartásról Mónika és Ervin barátja. Lapunk úgy tudja, hogy itt a a szerelmespár hamvait fehér és fekete urnákban, hófehér virágokkal díszítve helyezték egymás mellé, mögötte pedig a pár megható fotóját helyezték el egy virágkoszorúban.

Augusztus 9-én először Mónikát temették el a szlovákiai Kéménden, majd augusztus 17-én Ervint is a romániai Ditrón. Azt azonban mind a két gyászoló rokonság jelezte: hiába nyugszik egymástól közel 800 kilométerre a pár, emlékük megőrzéséről közösen fognak gondoskodni. Ezért most, több mint két hónappal a tragédia után Ditrón közös misét szerveztek a jegyespár lelki üdvéért:

Akiket szeretünk, azokra emlékezünk. B. Ervin és Sz. Mónika lelki üdvéért szombaton (szeptember 7.) lesz szentmise a Szent Katalin Templomban, Ditróban 19.30-kor, ahol értük imádkozunk és rájuk emlékezünk

 - írta ki Ervin összetört nagybátyja, Ernő. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek