Dráma

Szétválasztja az árvíz az elhunyt magyar kézilabdázó családját

H.N.ZS.

Létrehozva: 2024.09.20. 13:00

Ezen a héten lett 9 éves a meggyilkolt Simsik Cynthia kisfia Dominik, ám a Dunai árvíz miatt nem tud együtt szülinapozni a felvidéki magyar család.

A meggyilkolt felvidéki kézilabdázó Simsik Cynthia eltűnésének majd halálának híre bejárta a szlovák és a magyar sajtót. A 2 gyermekes édesanyát saját otthonában találták meg holtan, fóliába csomagolva. Bár egyelőre még nem zárult le a nyomozás, Simsik Tibor, a sportoló édesapja úgy véli, kezd összeállni az a kirakós, aminek eredményeként elítélhetik lánya feltételezett gyilkosát, azaz az exnyomozó élettársát.

gyilkosság
Dominik és Mia édesanyjuk halála után nagyszüleiknél talált megnyugvásra Fotó: Simsik Tibor kizárólagos engedélyével

Simsik Cynthia szüleinek fájdalmára a mai napig nincs vigasz, ám némi megnyugvás, hogy lányuk gyermekeivel végre egy fedél alatt lehetnek és biztonságban tudhatják őket. Dominik Párkányban iskolás, Mia pedig ugyanitt megkezdhette az óvodát, ami most mindkét gyermeknek nagyon jót tesz.

Dominik most töltötte be a 9. életévét. Úgy terveztük, hogy a családdal szülinapozunk, de az árvíz miatt a magyar oldalról most nem tudnak átjönni a rokonok

 – magyarázza Tibor, aki szerint Párkány és az otthonuk biztonságban van, így nem kell tartaniuk a Dunán levonuló árhullámtól. Simsik Cynthia édesapja a Borsnak elárulta, hogy bár még nincs eredmény lánya gyilkosságának ügyében, úgy látja, hogy egyre több közvetett bizonyíték szól a férfi ellen, melyekből szépen lassan összeállhat az a kirakós, melynek a végén felelősségre vonhatják Cs. Györgyöt, aki Tibor szerint végzett a lányával.

A napokban megkerestek Gyuri szülei, sírva. Kérték, hogy hadd láthassák az unokájukat a kis Miát. Megmondtuk nekik, hogy ennek nincs akadálya

 – meséli lapunknak Tibor.

gyilkosság
Cynthia szüleinek fájdalmára nincs gyógyír Fotó: Bors

Cs. György egyébként azt állítja, a sokk miatt, a tragikus nappal kapcsolatban emlékei csak részlegesek, ám a gyilkosság tényét tagadja. A férfi nem csak, hogy tagadja a gyilkosságot, de arról is igyekszik meggyőzni a hatóságokat, hogy ő egy szuper apa, így szeretné magához venni Miát, ezzel szétválasztva egymástól a testvéreket. Bár Cynthia szülei egyelőre csak gyorsított eljárás során kapták meg a gyámságot, bíznak benne, hogy a bíróság nekik ítéli majd a gyerekek felügyeletét.

Simsik Cynthia családjának megsegítéséért sokan összefogtak. Mivel a család bevételeit és tartalékainak jelentős részét felemésztik a hirtelen támadt költségek, örömmel fogadnak el adományokat, melyre már a magyaroknak is van lehetőségük. Jó hír az is, hogy a DVSC, a Komárom VSE és a Szent István SE abban állapodott meg, hogy az egymás elleni mérkőzéseik belépőjegyeinek árával és a kihelyezett adománydobozokban összegyűlt összeggel segítsék, Cyntia árván maradt gyermekeit. A támogatásokat a Lélekgyógyító Alapítványon keresztül juttatják el Cyntia családjához. Ha te is szeretnél segíteni a családon, itt megteheted.

@borsonline Utolsó útjára kísérték Simsik Cynthiát. Könnyek közt búcsúzott kisfia, családja és a gyászoló sokaság Simsik Cynthiától a párkányi Öreg temetőben. A fiatal nő halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok. #bors #simsikcynthia #gyasz #hungary #magyar #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou #rip ♬ eredeti hang – Bors - Bors

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek