Titanic

Átélnéd, milyen érzés volt az elsüllyedt Titanic utasának lenni? Most itt a lehetőség!

B. V.

Létrehozva: 2024.09.13.

A jéghegynek ütközött hajó emlékére élethű múzeumot hoztak létre, benne egy különlegességgel.

Átélnéd, milyen lehetett az elsüllyedt Titanic utasainak az Atlanti-óceán jeges vizében küzdeni az életükért? Nos, most erre lehetőség nyílt az amerikai, Tennessee-ben található Titanic-múzeumban, ahol több mint 400, az ikonikus hajóhoz köthető tényt tudhatunk meg. Érdekesség, hogy a kiállítás helye is hajó formájú, amelynek nagysága nagyjából fele az eredeti hajó méretének. De ezen belül találunk a múzeumban olyan, eredeti méretű szobákat is, amelyeket egy az egyben rekonstruáltak. A belépő is olyan, mint egy beszállókártya.

The "Titanic", passenger ship of
Az élethű Titanic múzeumban a látogatók sok mindent kipróbálhatnak Fotó: Roger-Viollet via AFP

A kiállítás mérete nagyjából 2 ezer négyzetméter, így valóban sok minden átélhető. Az egyik attrakció olyan élethű, hogy sokan csak amiatt látogatják meg a helyet. Az önvezető túra során ugyanis van egy olyan kiállítási tárgy, amiben egy vödör víz található olyan hőmérsékletre állítva, amilyen az Atlanti-óceán hőmérséklete volt azon a bizonyos éjszakán: -2,2 celcius fokos. 

Ebbe a látogatók szabadon beledughatják a kezüket, hogy kipróbálják, milyen érzés lehetett a tragédia résztvevőinek a jeges vízben. Egy hölgy mindössze 20 másodpercig bírta, majd közölte:

Ez kemény.

Egy férfi 8 másodperc múlva abbahagyta a kísérletet, mondván, hogy ő már most meghalt. Egy harmadik személy, egy nő pedig csak azt mondogatta:

Óh, Istenem. 

Mégis ő volt az, aki a legtovább bírta, 40 másodpercig. Ez tehát tökéletes rálátást ad arra, mit élhettek át az elsüllyedt Titanic utasai, akiknek egész teste az óceánban volt és ott várták a segítséget, írja a LadBible.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek