Hiba

Az orvosok elhajtották a nőt, mondván, csak erős a menstruációja: kiderült, hogy halálos beteg

P. Flóra

Létrehozva: 2024.09.07.

A 39 éves nő már járni sem tud, de az orvosok mindig elhajtották.

Egy 39 éves nő, akinél halálos, negyedik stádiumú rákot diagnosztizáltak, azt állította, hogy az orvosok többször is elhajtották, mondván, csak erős a menstruációja. 

Fotó: GoFundMe

Emma McQuitty, Észak-Belfastból, februárban ment be a sürgősségire, mivel súlyos fájdalmai voltak és vérzett. A tünetei olyan súlyosak voltak, hogy már járni sem tudott. De miután 15 órát várt a Mater Hospitalban, az egygyermekes anyukát fájdalomcsillapítókkal hazaküldték. A következő hat hónap alatt még négyszer kellett bemennie a sürgősségire, és mindig ugyanígy járt. 

Mivel júliusra már elviselhetetlen lett a fájdalma, a családja könyörgött neki, keressen fel egy másik kórházat. Itt az orvosok felfedezték, hogy negyedik stádiumú rákja van, és a méhnyakon kialakult nagy daganat átterjedt a hólyagjára és a méhére. Hetekkel később egy MRI kimutatta, hogy a nyirokcsomóiban is van.

Az egyedülálló kismama azt is elmondja, hogy miközben felkészült a kezelésre, veseelégtelenségben és életveszélyes vérmérgezésben szenvedett.

McQuitty rémálombeli megpróbáltatásaira felidézve így nyilatkozott a Belfast Live-nak: „Úgy érzem, ha az orvosok korábban hallgattak volna az aggodalmaimra, talán nem lennék abban a szörnyű helyzetben, hogy most a negyedik stádiumú rák és több daganat miatt kell kezelést kapnom. Hat hónapig jártam a sürgősségire, de minden alkalommal fájdalomcsillapítóval hazaküldtek, mondván, szokjak hozzá, hogy erős a menstruációm. Valójában vizsgálatokra és kezelésre lett volna szükségem... Azért hálás vagyok, hogy az Ulsteri Kórházban lelkiismeretesek voltak és végre tudjuk, mi a bajom és megkaphatom az ellátást. De tudom, nagyon nehéz út áll még előttem."

A család létrehozott egy GoFundMe oldalt, hogy pénzt gyűjtsenek a kezelésekre és a mindennapi életre. Emma állapota ugyanis annyira leromlott, hogy már csak segítséggel képes járni is, dolgozni pedig egyáltalán nem tud.

A negyedik stádiumú méhnyakrákkal diagnosztizáltak mindössze 15 százaléka él a diagnózis után még öt évet.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek