Rákbetegség

Azt hitte, a számítógép miatt fáj a feje: egy éve van hátra a nagybeteg férfinak

Bors

Létrehozva: 2024.09.26.

A 42 éves férfi próbálja kiélvezni a megmaradt időt. Úgy látja, a pozitív hozzáállás sok mindenen átsegíti.

Egy 42 éves egykori tengerészgyalogosnál halálos agydaganatot diagnosztizáltak. James Greenwood a szűnni nem akaró fejfájását eleinte a túl sok képernyő előtt töltött időre fogta. A férfinek egy éve van hátra.

A walesi férfi májusban kezdett szédülni és állandó, tompa fejfájást érezni. Kétszer járt a háziorvosánál, aki azt mondta, hogy a problémái valószínűleg a szemfáradtság és a nem elegendő vízfogyasztás kombinációjából erednek, mivel ekkor már James egy ingatlanos cégnél dolgozott, képernyő előtt. Azonban egy hónapon belül már elviselhetetlen fejfájást tapasztalt, ami miatt a sürgősségire ment, és további vizsgálatokat kért.

Az orvosok egy dió nagyságú, negyedik stádiumú glioblastómát – a leggyorsabban növekvő és leghalálosabb agydaganatot – találtak nála, és 12-18 hónapos túlélési esélyt adtak neki. James agyműtéten is átesett, majd hathetes kemoterápiás és sugárkezelést kapott. Most arra vár, hogy kiderüljön, javított-e a kezelés a prognózisán, mielőtt október végén egy intenzívebb kemoterápiás kezelésbe kezdene. James megpróbál kiélvezni minden pillanatot a diagnózisa óta - írja a Daily Mail.

Számomra az a fontos, hogy a lehető legnormálisabban viselkedjek. Sokan hisznek abban, hogy a pozitív hozzáállás sokat segíthet a betegségekkel szembeni küzdelemben. Nem tudom elképzelni, hogy másképp kezeljem ezt

– nyilatkozta James, hozzátéve, hogy a pozitív hozzáállása nagyrészt a tengerészgyalogosoknál kapott kiképzésnek köszönhető. 

Vannak napok, amikor meg kell csípni magad, mert elgondolkodsz, hogy ez valóban megtörténik-e. A hír fogadása hihetetlenül nehéz, és az első időszak sokkoló, de utána kénytelen vagy feldolgozni, és megpróbálod a jót kihozni belőle

– tette hozzá a férfi, aki nem adta fel a reményt.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek