Névadás

„A feleségem az anyjáról akarta elnevezni a babánkat, de ez a név tönkretenné az életét"

KL

Létrehozva: 2024.09.01.

A férfinek jó indoka volt arra, hogy ellenkezzen.

Egy apuka nem engedte, hogy a gyermekének olyan neve legyen, amelyet széles körben egy gúnyos mémhez társítanak, ám a felesége mégis ragaszkodott hozzá. A leendő apuka elmondta: nem volt hajlandó a felesége édesanyjának emlékére Karennek elnevezni a lányát, mert attól tartott, hogy ez ahhoz vezetne, hogy a gyermeküket „egész életében” gúnyolnák miatta. Elmondta: amikor feleségével megtudták, hogy kislányt várnak – és mivel korábban soha nem beszéltek babanevekről –, megegyeztek abban, hogy mindkettőjüknek joga van megvétózni a nekik nem tetsző javaslatokat. Miután megbeszélték a lehetséges neveket, mindkét szülő elárulta, hogy néhai édesanyjukról szeretnék elnevezni a lányukat.

Azt mondtam neki, hogy a baba felveheti az anyukám nevét keresztnévként, és az ő anyukájáét középső névként, vagy teljesen más nevet kaphat, de semmiképpen nem tudom elfogadni a »Karen«-t keresztnévként

– mesélte a férfi, aki hozzátette, hogy felesége megsértődött, pedig ő csak azt szerette volna elkerülni, hogy a lányát ne bántsák egész életében a neve miatt. (A Karen név az utóbbi években főleg az angolszász területeken egyet jelent az idegesítő, fontoskodó középkorú nők karakterével, akiknek legfőbb szórakozásuk, hogy boltokban balhéznak "beszélni akarok az üzletvezetővel" követelést harsogva.)

Miután tanácsot kért a Redditen, néhányan egyetértettek az apukával. A kommentelők is úgy vélték, hogy a Karen név miatt egész életében gúnyolódni fognak rajta.

A visszajelzéseket követően az apa elmondta, megbeszélték a dolgokat, és a felesége elmondta, hogy mióta az anyukája meghalt – amikor még csak 14 éves volt –, mindig is azt tervezte, hogy a lányát az ő emlékére nevezi el – és soha nem gondolt egy mémre, mint potenciális veszélyre. A férfi ezt hallva beleegyezett a dologba, reménykedve abban, hogy amire a lányuk felnő, a Karen névhez tapadó negatív képzetek már rég kikopnak. Ugyanakkor a szülők végül mégis egy másik név mellett döntöttek –  kiderült ugyanis, hogy mindkettejük édesanyjának a középső neve Elizabeth volt – írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek