Betegség

Baljós vörös fölt jelent meg a lábán, egy hajszál válaszra volt a haláltól a fiatal anyuka

H. A.

Létrehozva: 2024.09.19. 14:00

A fiatal nő először egy vörös foltra lett figyelmes, ami lassan kezdett szétterjedni a lábán.

Egy centiméteres nagyságú folt tűnt fel egy fiatal anya lábán, ami kis híján megölte. Hanah Thornton az Egyesült Államokbeli Missouriból elárulta, az orvosok kezdetben úgy vélték, a folt csupán egy bőrgyulladás, ám nem sokkal később már egy 60 centiméteres vérrögöt diagnosztizáltak nála.

orvos, doktor, sztetoszkóp, betegség, egészség
Kis híján életét vesztette a fiatal anya, miután baljós tünetre lett figyelmes / Fotó: @Pexels

A vörös folt felbukkanása előtt a 22 éves nő lábfájdalmat tapasztalt, ám mivel mindig is nagyon aktív életmódot folytatott, úgy vélte, egyszerű sportsérülés áll a háttérben. A fájdalom azonban egyre csak fokozódott, majd közvetlen ezután megjelent a jobb combján egy piros pötty, ami lassan kezdett szétterjedni a lábán. 

Nagyon forró volt, amikor megérintettem, és annyira érzékeny, hogy alig tudtam járni rajta

- idézte fel Hanah, aki ezután kórházba ment, ahol cellulitist, bőrgyulladást állapítottak meg nála, és antibiotikumokkal hazaküldték.

A fájdalom azonban ezután sem szűnt meg, ezért a nő egy másik kórházba is ellátogatott: itt egy ultrahang vizsgálat során kiderült, hogy vérrög van a lábában, amely a térdétől egészen az ágyékáig terjedt.

Egy centiméterre volt attól, hogy egy nagy véna közelébe kerüljön, és így a tüdömbe juthatott volna

- mondta el Hanah.

A nővel az orvosok ezután azt közölték, a vérrögképződést valószínűleg a kombinált fogamzásgátló tabletta okozta, amelyet Hanah akkor már három éve, a kislánya születése óta szedett. A fiatal anyukának jelenleg naponta négyszer kell vérhígító tablettákat bevennie, három hónapon keresztül: a történtek után Hanah határozottan kijelentette, többet nem fog fogamzásgátlót szedni.

Félelmetes dolog volt az, amin keresztül kellett mennem, tudva, hogy élet-halál kérdése volt

- fűzte hozzá Hanah, aki mindezek dacára sem beszéli le nőtársait a fogamzásgátló tabletta használatáról, viszont azt javasolja mindenkinek, nézzenek alaposan utána a lehetséges mellékhatásoknak - írja a The Sun.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek