Gyász

Rossz szervét távolították el: a műtőasztalon halt meg egy férfi

KL

Létrehozva: 2024.09.05.

A tragikus eset kapcsán vizsgálatot indítottak.

Egy özvegy mesélt szívfájdalmairól, miután férje meghalt a műtőasztalon, amikor egy sebész végzetes hibát követett el, és eltávolította a beteg egészséges szervét.

kórház, orvos, operáció, műtét, beavatkozás
A férfi lépe helyett a máját vették ki Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

Alhasi fájdalom miatt került kórházba még augusztusban a 70 éves William Bryan, ott azt mondták neki, hogy meg kell műteni, máskülönben súlyos komplikációk léphetnek fel. Családja eleinte vonakodott a beavatkozástól, ám végül a sebész és a főorvos meggyőzték őket.

A laparoszkópos műtét alatt a beteg lépét kellett volna eltávolítani, de a sebész, Thomas Shaknovsky a májat vette ki, közben átvágva a szervet ellátó érrendszert, ami miatt olyan súlyos vérzés lépett fel, hogy a beteg elvérzett a műtőasztalon.

A műtét végéig meg voltak róla győződve, hogy a lépet vették ki, csak a beteg halála után jöttek rá, hogy a májat távolították el. A tévedést a sebész azzal magyarázta, hogy a beteg lépe négyszer nagyobb volt a normálisnál, és a szerv "átvándorolt" a test másik oldalára.

A meghalt férfi felesége beperelte a kórházat.

Shaknovskynak volt egy hasonló esete tavaly, akkor egy beteg hasnyálmirigyének egy részét távolította el a mellékvese helyett; azt az ügyet a cikk szerint bizalmasan elrendezték. Az is kiderült, mi okozta a néhai William Bryan alhasi fájdalmait: a lépében volt egy ciszta, azt kellett volna ellátni.

Az Ascension Sacred Heart Emerald Coast Hospital megerősítette, hogy vizsgálatot indítottak William halála kapcsán - írja a Ladbible.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek