Betegség

Azt hitte túl sok teát iszik, kiderült sokkal súlyosabb dologról volt szó

KL

Létrehozva: 2024.09.05.

A férfi két éven belül meghalt volna, ha ezt nem kezelik.

Mikor Mark Thompsonnak a szokásosnál többször kellett vécére mennie, nem gondolta, hogy súlyos beteg lenne, a túl sok teaivásnak tulajdonította a dolgokat.

A férfi két éven belül meghalt volna, ha ezt nem kezelik Fotó: Pixabay

A humorista naponta hat csészével fogyasztott ebből a forró italból, ráadásul akkor az 50-es évei közepén járt, így szerinte nem volt miért aggódnia. De hónapokkal később az 57 éves férfi „véletlenül” felfedezte, hogy a gyakori vizelés valójában a prosztatarák rejtett tünete. Később az orvosok közölték vele, ha az állapotát nem veszik észre időben, valószínűleg két éven belül meghalt volna.

Nem is tudtam róla. Egyáltalán nem mutattam semmilyen tünetet. Nem éltem volna két évnél többet

- mondta Mark Thompson, aki hozzátette, hogy szerinte egyre több férfiben kell tudatosítani a prosztatarák veszélyeit.

Mark először tavaly vette észre, hogy gyakrabban pisil - akár egész éjszaka is. Kezdetben a napi féltucatnyi teát és kávét okolta érte.

Amikor azonban a  humorista 2024 márciusában egy Japán körüli hajóúton volt, észrevette, hogy a bal szemére homályosan lát. Felesége, Julie Thompson, azt javasolta, hogy hazaérve menjen el egy szemvizsgálatra, hátha szüksége lesz egy bifokális szemüvegre.

A férfi elment az szemészhez, ahol még a táblán lévő felső sort sem tudta elolvasni. Ezután beutalták a kórházba további vizsgálatokra, amelyek mind normális értékeket mutattak, kivéve a PSA-szintjét, amely megemelkedett, és a prosztatarákra utalt. Az MRI-vizsgálat és a biopszia is megerősítette, hogy a prosztatában, a farokcsontban és a szeméremcsontban rák van.

Augusztus 16-án elkezdte a rák növekedését lassító hormonkezelést, és várhatóan hamarosan megkezdi a sugárterápiát is. Marknak az orvosok elmondták, hogy még legalább 10 évig élhet. A férfi azért osztotta meg a történetét, hogy segítsen másoknak is időben felismerni a tüneteket, és nagyobb esélyük legyen a túlélésre - írja a The Sun.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek