Rejtély

Mit akarhatnak eltitkolni az emberek elől? Egy "cenzúrázott" szigetet találtak az óceán közepén

K.B.

Létrehozva: 2024.09.22. 11:00

Az internetnek hála a világ bármely pontját felfedezhetjük. Vagy mégsem?

A Google Maps az információs társadalom egyik legfelkapottabb vívmánya. A segítségével a világ bármely pontjára ráközelíthetünk, és a műholdak segítségével akár néhány másodperc alatt egy amerikai kisváros utcájában nézelődhetünk, vagy akár a végtelen óceánokat is végigpásztázhatjuk. Így tett az a Google-felhasználó is, aki valami igencsak zavarba ejtő és rejtélyes dolgot fedezett fel az óceán közepén. Egy olyan szigetre bukkant, amelynek a szélein látszódik a homokos tengerpart, a szárazföld közepén azonban mintha semmi nem lenne, csak feketeség. Sokan úgy gondolják, hogy a Google Maps tudatából törölhették a sziget eredeti műholdas fotóját, hogy ne derüljön ki, hogy mi folyik a területén.

rejtélyes sziget atoll
Nem tudni, hogy mi rejtőzhet a titokzatos szigeten  Fotó: Reddit/Google Maps

A férfi által talált képződmény valójában egy atoll, amely egy olyan kisebbfajta sziget, amely korallzátonyokból áll és a tengeri vulkánok körül keletkezik, úgyhogy technikailag nem is sziget, de sokan párhuzamot vontak közte, és a Lost című sorozatban szereplő sziget között. Lehet, hogy nem is egy titkos bázis van a szigeten, hanem egy rejtélyekkel teli misztikus helyről van szó? – találgatják a netezők.

A Reddit weboldalán terjedt el a fotó, és több ezer ember próbálja megfejteni a titkát, azonban eddig az tűnik a leglogikusabb következtetésnek, hogy maga az atoll birtokosa cenzúráztatta az eredeti fotót a Google segítségével, hogy ne lehessen belátni a területre – írja a Unilad.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek