Koronavírus

"Nem tudtunk elbúcsúzni" - a mai napig traumát okoz a családoknak, hogy a covid alatt nem tudtak elköszönni haldokló rokonaiktól

B. V.

Létrehozva: 2024.09.14.

Volt, aki FaceTime segítségével próbálta menteni a menthetőt, de az sem volt megoldás.

Brandon and Liliana Toni gyászát megnehezíti az a tény, hogy édesapjukat a koronavírus miatt vesztették el és a tény, hogy ez miatt nem tudtak tőle rendesen búcsút venni. A 61 éves Nick teljesen fit és egészséges volt, mielőtt elkapta a vírust és kórházba került. Brandon és Liliana mindössze 10 és 13 éves volt, FaceTine segítségel tudtak csak elköszönni örökre szeretett apjuktól. A kép azonban, ahogy Nick lélegeztetőgépre kötve feszkik így is annyira beléjük égett, hogy a mai napig rémálmuk van tőle.

Corona,Virus,Covid-19,Illustration,Coronavirus vírus
Nem tudtak megfelelő búcsút venni a covid-19 miatt. Fotó: Dagmara_K / shutterstock

Állandó szorongással küzdenek pláne, amikor közösségbe megyünk. Ha valaki a családban beteg lesz attól félnek, hogy én is elkapom és én is meghalok, egyedül hagyva őket 

- mondta édesanyjuk Sarah, aki úgy véli, édesapjuk 2021-es covidos elvesztése azért ekkora trauma számukra, mert nem volt lezárás.

Ez már örökre velük marad 

- jelentette ki.

Erről Sarah egy covid felmérés során mesélt, amikor is a brit kormány azt vizsgálta, a pandémia, hogyan hatott a családokra. Traumájukkal azonban nincs egyedül. Az 52 éves Anne Steadman, aki 79 rákos édesapját a koronavírus miatt vesztette el, ugyanígy járt.

Nem tudtunk elbúcsúzni tőle. Nem értünk oda időben 

- emlékezett vissza hozzátéve, hogy apja halálát sosem bocsájtja meg a kormánynak, aki épp akkor hozott egy olyan törvényt, miszerint a covidos betegeket nem lehetett újraéleszteni, írja a Mirror.

Nem az ő esete az egyetlen azonban, amikor egy közeli családtag úgy véli, rokona a mai napig élhetne, ha a kórház és a kormány nem hibázik az Egyesült Királyságban. Az 57 éves Jeanne Asquith édesanyját gyászolja, aki "mindössze" szívroham miatt került az egészségügyi intézménybe, ahol kapcsolatba került sajnos egy covidossal. Az asszony azonban nem sokkal előtte fejezte be kemoterápiáját és félt egyedül ott lenni.

Édesanyám egész életében másokkal törődött, mégis egyedül, félelemmel telve halt meg.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek