Küzdelem

"Sokszor mondja, hogy nem bírja tovább" – így indul a tanév a csontrákos Hannácskának

IF

Létrehozva: 2024.09.01.

A 8 éves bényei kislány egy igazi örökmozgő volt, ám egy szörnyű betegség leterítette őt a lábáról. Hanna már 3 éve harcol a csontrákkal. A kínzó fájdalmai miatt iskolába sem mehetett húgával, egyedi tanrendes lett, ám édesanyja szeretné, hogy amikor jobban van ő is bemehessen az iskolába.

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, nehéz sorsot szánt az élet a 8 éves Hannácskának. A bényei kislányt három évvel ezelőtt csontrákkal diagnosztizálták, és bár megműtötték, nem tudták teljesen eltávolítani a daganatot a gerincéről, így mikroszkopikus részek maradtak a testében, amelyek bármikor aktiválódhatnak. A kislánynak nap mint nap kínzó fájdalmakkal kell megbirkóznia, így számára az iskola is csak vágyálom maradt.

Hannácska mostanában nagyon gyenge  Fotó: Facebook/HanNapló

Az életvidám örökmozgó kislány az utóbbi pár hónapban teljesen elveszítette önmagát: fáradékony, ingerült és szörnyű fájdalmak kínozzák. Pedig a kislány mindent megtenne azért, hogy átlagos gyerek legyen, és iskolába járhasson kortársaival.

Szeretne jönni-menni, futkározni, de nagyon keveset bír és utána nem tud rendesen megállni a lábain, mert annyira fáj neki. 

– részletezte édesanyja, Krisztina.

Bár a kislány az egész nyarat végig pihente, mégis augusztus végére sikerült egy külső hallójárat gyulladást is összeszednie. Remélhetőleg hamar meggyógyul, ugyanis hétfőn újra előkerülnek a könyvek és füzetek.

Hanna egyedi tanrendes marad, de bejárhat az iskolába, amikor csak tud. 

– árulta el az anyuka.

Szeptember kezdetével azonban nem csak a tanulás, hanem az orvosi kontrollvizsgálatai is folytatódnak. Ezután októberben éves záróvizsgálatai lesznek, novemberben pedig végre eldől, hogy a kislány részt vehet-e a bennfekvős rehabilitációs kezelésen. A család továbbra is mindent megtesz a kislányért: testileg és lelkileg is támogatják és ahogy a pénztárcájuk engedi, anyagilag is. 

Imádkozzatok Hannáért és gondoljatok rá nagyon sok szeretettel, hogy legyen elég ereje végig menni az úton, mert mostanában nagyon sokszor mondja, hogy nem bírja tovább.

– kérte az embereket. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek