Tűzeset

Dráma az éj leple alatt: magasra csaptak a lángok Magyarországon, küzdenek a tűzoltók

Bors

Létrehozva: 2024.09.06.

Módosítva: 2024.09.06.

Kétszázötvenen dolgoznak a tűz elfojtásán. Az oltást követő munkálatok még hosszabb ideig is eltarthatnak.

A Vas megyei Csönge határában tomboló tűz oltásán csütörtök dél óta dolgoznak megfeszített erővel a tűzoltók - közölte a Vas vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Balogh Eszter tájékoztatása szerint délután és kora este újabb egységek érkeznek a helyszíne, ahol már kétszázötvenen dolgoznak, erőgépekkel és lajtos kocsikkal segítik a munkát, amelyet a vasi katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányít.

A munkálatok a Csönge és Kenyeri közötti területre összpontosulnak, az oltás és az azt követő utómunkálatok még hosszabb ideig is eltarthatnak - fűzte hozzá a főhadnagy.

A község határában előbb a száraz fű és az aljnövényzet kapott lángra, majd a lángok egy ötvenhektáros fenyvesre is átterjedtek, a fák lombkoronáját is elérték.

Korábbi tájékoztatás szerint a tűztől egy ideig védeni kellett Csöngét és a község határában lévő sertéstelepet, ami sikerült is. A helyszínen méréseket végzett a katasztrófavédelmi igazgatóság mobil laboratóriumának egysége, és drón segítségével a magasból is végeztek felderítést, még izzó részeket keresve.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek