Gyilkosság

Drámai módon veszítette életét a milliomos nő, a férjét eltiltották az örökség megkaparintásától

K.B.

Létrehozva: 2024.09.08.

A hölgy egy nyaralás során hunyt el tragikus hirtelenséggel.

2017-ben szomorú tragédia történt egy dániai nyaralás során. A 47 éves Paula Leeson belefulladt egy apartman medencéjébe rejtélyes körülmények között. A hölgy a férjével, Donald McPhersonnal tartózkodott az ingatlanban és a férfi egymásnak ellentmondó történetekkel állt elő arról, hogy mi okozta a neje halálát. Most 7 évvel a haláleset után azonban kiderült az igazság: a férfi gyilkolta meg a feleségét, hogy rátegye a kezét a nő mesés vagyonára.

bíróság, tárgyalás, ítélet, per
A bíróság végül bűnösek nyilvánította a férfit gyilkosság vádjában /Fotó: Pexels (illusztráció)

Paula ugyanis egy 4,4 millió font értékű birtok tulajdonosa volt, amelyet meg akart kaparintani magának a férfi. A bírósági dokumentumok szerint ezért belefojtotta a feleségét a medencének, majd balesetnek próbálta álcázni a történteket - számolt be róla a Mirror.

Don szándékosan és törvénytelen módon ölte meg Paulát oly módon, hogy addig kulcsolta a nő nyakát, amíg a hölgy el nem veszítette az eszméletét, majd a testét a vízbe dobta, hogy ott megfulladjon. Don indítéka Paula meggyilkolására egyszerű volt: a pénz

 - nyilatkozta az ügyet vezető bíró. A bűntény nyomozása azért húzódott el ilyen sokáig, mert csak közvetett bizonyítékok szóltak a férfi ellen. Ezek közül a legfontosabb az volt, hogy nem volt elég mély a medence ahhoz, hogy baleset következtében veszítse életét a nő. Ha eszméleténél lett volna, akkor le tudta volna tenni a lábát, és túlélte volna az incidenst. Végül azonban rá tudták bizonyítani a férfire, hogy az ő közreműködésével veszítette életét a felesége.

A bíróság kizárta az örökségből a férfit, azonban egyelőre börtönbüntetést nem tudnak kiszabni rá, ugyanis a férfi még a tárgyalása előtt elmenekült Angliából és valahol a Csendes-óceán déli részén bujkál jelenleg pénz nélkül. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek