Baleset

„A Jóisten velünk volt” – Ügyelet előtt élesztették újra a falnak csapódó férfit Kiskőrösön

Létrehozva: 2024.09.08.

A férfi gyógyszert váltott ki egy patikából, ami után rosszul lett és egy kirakatnak csapódott. A kiskőrösi ügyeleten hallották, mi történt, és azonnal rohantak segíteni, újra élesztették.

Hatalmas csattanásra lett figyelmes a minap a kiskőrösi ügyeleten szolgálatot teljesítő háziorvos és mentőtiszt. Mind a ketten azonnal az ügyelettől nem messze észlelt zaj forrása irányába rohantak, ahol azt látták: egy férfi falnak rohant a kocsijával és a kormányra borult. 

A férfi az ügyelettől kétszáz méterre ment neki egy üzletnek. Azonnal rohant a közelben posztoló orvos és mentőtiszt, újra élesztették a férfit   Fotó: OMSZ (illusztráció)

Nem tétováztak, azonnal akcióba léptek: 

Megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett, ezért azonnal újraélesztésbe kezdtek, miközben a mentőket is értesítették. Az időben megkezdett mellkasi nyomások és a szakszerű segítségnyújtás végül rövid időn belül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!

 - írta az Országos Mentőszolgálat.

A bejegyzéshez hozzászólt a szóban forgó férfi, Zsolt felesége is, aki megköszönte az életmentő segítséget. Azonban elmondta, hogy nem véletlen kerültek az ügyeletre: oda a férfi mellkasi panaszokkal ment be, majd egy gyulladáscsökkentőt kapott. A család egyik ismerőse szerint Zsolt és Beáta ekkor átgurultak a 200 méterre lévő patikához, ahol az asszony kiváltotta a gyógyszereket. 

Már indultak volna hazafelé, de a férfi az első kanyarnál elvesztette uralmát a kocsi felett, és egyenesen egy üzlet kirakatának csapódott. A rémült asszony ekkor rohant segítségért:

 

A férjemmel voltam és az ügyeletről jöttük ki. Éppen annyi időnk volt, hogy kiváltottuk a gyógyszert, amit előtte 15 perccel írtak izomgyulladásra és elindultunk haza. A segítséget pedig én hívtam, igaz, hogy az ügyeletről. De nagyon hálásak vagyunk azoknak az embereknek, akik segítettek és köszönjük szépen. Na meg persze a Jóistennek, hogy velük volt 

– írta Beáta. Zsolt lánya, Iza is megköszönte, hogy megmentették apukája életét:

Nagyon szépen köszönjük az ügyeletes asszisztensnek és mentőápolónak a segítséget 

– köszönte a fiatal, hozzátéve: édesapja azóta jobban van, és a Kecskeméti Kórházban lábadozik. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek