Trükkös

Már haldoklott a lakásban – Halpucoló késsel mentettek életet Baján

IF

Létrehozva: 2024.09.15.

Szomszédok előztek meg egy tragédiát Baján. Egy halpucolóból és tükörből rögtönzött eszköznek hála, sikerült megmenteni a szomszéd életét.

Hihetetlen, hogy mivel sikerült életet menteni a Bács-Kiskun vármegyei városban. Egy fiatal férfi rosszul lett otthonában, de hála a segítőkész szomszédainak, hamar megérkezett a segítség. A férfit végül az Országos Mentőszolgálat munkatársai szállították kórházba.

életmentés Baján
Ennek az eszköznek hála lett sikeres az életmentés Baján Fotó: Facebook/Kókány sufni tuning 

Egy középkorú nő egy nyilvános Facebook-csoportban számolt be arról, hogy hogyan sikerült megmenteniük egy fiatal férfi életét a társasházban, egy tükörból és halpucolóból eszkabált eszközzel. A leleményes nőnek rengetegen gratuláltak, hiszen rengeteg embernek eszébe se jutott volna ilyen ötlet.

A helyszín egy lakótelepi lakás 2. emelete. Ott lakik egy ismerősünk, akinek az apukája hozzánk fordult, hogy két napja nem éri el a fiát. Senki sem sejtette, hogy rosszul lett. Egyedül él, vasárnap még az apukájánál ebédelt. Két nap után azonban már furcsállta, hogy nem telefonált és amikor hívni próbálta, ki volt kapcsolva a telefonja. Ekkor kérte a segítségünket. Nekünk volt kulcsunk hozzá, de az csak félig ment be a lyukba, így hát meg kellett róla győződnünk, hogy tényleg van- e kulcs benne belülről. 

– kezdte el mesélni a történetet a hölgy.

A bajba jutott férfi ajtaján egy beépített levélbedobó is található, így azt gondolta ki, hogy ennek segítségével fogja kideríteni, hogy ismerősük fia a lakásban tartózkodik-e. Kitalálta, hogy egy halpucoló késhez rögzít egy kisebb tükröt, ami átfér a szűk résen, és így meg tudja nézni, hogy bentről ténylegesen a zárban van-e a kulcs. Miután megbizonyosodtak róla, hogy a fiatal a lakásban tartózkodik, azonnal riasztották a tűzoltókat.

Ezt a szerkezetet csak be kellett tolni rajta és máris láttuk, hogy igen, benne van a kulcs! Azonnal riasztottuk a tűzoltókat, akik az ablakon bemászva rátaláltak a haldokló fiatalemberre... 

– árulta el.

Hogy pontosan mi történt a fiatal férfival, az nem derült ki, ugyanis a mentők nekik sem árultak el semmit a szomszéd állapotáról.

Elvitték a mentők, ők pedig nem mondhatnak semmi konkrétat. Annyit tudtunk meg tőlük, hogy szerencsére életben marad, hála a gyors riasztásnak! 

– zárta gondolatait a nő.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek