Szepszis

Előtte állt még az egész élet: 10 nap alatt elvitte a betegség az egészséges és fitt 29 éves nőt

B. V.

Létrehozva: 2024.09.13.

A fiatal nő egyik napról a másikra lett rosszul. Az életét már nem lehetett megmenteni.

Váratlanul romlott le a fitt és egészséges, 29 éves Rachel egészsége, aki mindössze végül 10 nap alatt életét vesztette az első rosszullét után. A fitnessz fanatikus, judo bajnok, úszóedző és életmentő egyik este még koktélozott, másnap azonban már ordított a fájdalomtól. Kiderült, szepszises. Mindez azok után, hogy eleinte csak hányt, majd a végén már a lábát is amputálni kellett. 

rachel day
10 nap alatt elvitte Rachelt a szepszis. Fotó: GoFundMe

Fitt és egészséges volt, tiszta jövőképpel, tudta, mit akar csinálni az életével. Álmai sajnos azonban már nem valósulhatnak meg

 - gyászolja őt édesanyja, Bernie, aki kiemelte, lánya előtt még ott volt az egész élet. Soha nem felejti el a pillanatot, amikor a szepszis elkezdte elvenni tőle a lányát.

Kontrollálatlanul ordított a fájdalomól. Sikolyai örökre velem maradnak. A teste feldagadt, a bőre foltos lett, a szája kék volt. Csak azt mondogatta, hogy anya, segíts

 - emlékezett vissza.

Azonnal mentőt hívtak hozzá, kórházba került, ahol kómába helyezték, hogy a teste pihenni tudjon. Ám Bernie elmondása szerint lánya így is napról napra kevésbé hasonlított önmagára. Elfeketedett az orra, vér folyt a szemeiből, füléből, orrából. A szepszis, mint ekkorra már kiderült, teste minden részére kihatott. 

Rachel végül hat napig feküdt kómában. Abból is csak azért keltették fel, hogy az orvosok meg tudják vizsgálni, a betegség milyen mértékben roncsolta az agyát, tud-e még kommunikálni. Utóbbit végül csak pislogással tudta már megtenni. Egy pislantás az igent, kettő a nemet jelentette, de a hangokat még felismerte. Teste azonban egyre inkább gyengült, ami végül odáig vezetett, hogy 8 nappal az első tünetek után amputálni kellett a jobb kezét és mindkét lábát annak reményében, hogy így több esélye van a túlélésre.

Szervei azonban szintén feladták a harcot, így végül 10 nap küzdés után életét vesztette, mindössze 29 évesen. Szülei lekapcsolták a lélegeztetőgépről:

Ezen a ponton tudtam, el kell őt engedni és ő is beleegyezett ebbe. Elköszönni még el tudtunk tőle és megígértük, soha nem feledjük

- közölte Bernie, akinek azóta életcélja, hogy felhívja az emberek figyelmét a szepszis veszélyére, írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek