Megható

Szem nem maradt szárazon: 73 év után talált vissza a családjához a hatévesen elrabolt fiú

H. A.

Létrehozva: 2024.09.23. 07:30

A férfi hatéves volt, amikor több mint 70 évvel ezelőtt elragadták őt a szeretteitől.

Élve találtak rá arra a férfira, akit több mint 70 évvel ezelőtt, hatéves korában elraboltak. Luis Armando Albino 1951. február 21-én tűnt el, mialatt a bátyjával, Rogerrel egy parkban játszottak a kaliforniai West Oaklandben. A gyermeket egy nő csalogatta magához édességet ígérve, majd ezután magával vitte.

kisgyerek, kéz, kézfogás
Több mint 70 év után került elő az elrabolt fiú / Fotó: Unsplash.com

Az ügy az évtizedek során kihűlt, ám a férfi elkötelezett unokahúga, a 63 éves Alida Alequin nem adta fel: a nő online DNS-teszteket és újságarchívumokat használt a kutatása során, az erőfeszítéseinek, valamint az oaklandi rendőrség, az FBI és az Igazságügyi Minisztérium segítségének hála pedig az év elején sikerült rábukkanniuk Luisra, aki ma már 79 éves. 

Az eltűnt férfinak és a bátyjának, Rogernek végül megadatott, hogy júniusban viszontlássák egymást, mielőtt az idősebb testvér rákban elhunyt volna.

Megragadták egymást, és nagyon szorosan, hosszan ölelkeztek. Leültek és csak beszélgettek

- mondta el Alida, akit a találkozót követően a nagybátyja átölelt, majd azt mondta neki:

Köszönöm, hogy rám találtál!

Alida hozzátette, szerinte Roger végül boldogan hunyta le szemét, miután sikerült rátalálniuk a testvérére. Sajnálatos módon azonban a család néhány tagja már nem érhette meg az újbóli találkozást: Roger és Luis édesanyja 2005-ben, 92 éves korában hunyt el, anélkül, hogy valaha választ kapott volna arra, mi történt a fiával.

Az idős férfit - aki ma már nagypapa - a hírek szerint az elrablását követően New Yorkba vitték, ahol egy házaspár felnevelte. Luis a későbbiekben tűzoltóként dolgozott, valamint a tengerészgyalogságnál is szolgált Vietnámban. A férfi egyelőre nem adott interjút a médiának, azzal kapcsolatban pedig továbbra is vannak kérdések, pontosan miért rabolták el annak idején. Az FBI elmondása szerint, bár az eltűnt személyek ügyét lezárták, az emberrablással kapcsolatos nyomozás továbbra is folyamatban van - írja a Mirror.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek