Árvíz-védekezés

Elrendelték a katonák kivezénylését árvízvédelmi munkálatokra

Bors

Létrehozva: 2024.09.15.

Módosítva: 2024.09.15.

Egyre több kormánytag és fideszes politikus jelentkezik be a Duna partról és a gátakról.

Gyopáros Alpár: készülünk és ha kell, megyünk a gátra a Rábán és a Marcalon is

A hivatalos szervek jelenlegi előrejelzései szerint a Rábán és a Marcalon nem lesz árvízvédelmi veszélyhelyzet, de ha be kell avatkozni, akkor megyünk - közölte Facebook-oldalára feltöltött videójában vasárnap a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Csorna országgyűlési képviselője.

Gyopáros Alpár hozzátette, a Rábán és a Marcalon jelenleg harmadfokú készültség van érvényben. Ha szükséges, akár a Dunánál, akár a Lajtánál, akár a Rábaközben beavatkozni, akkor készülünk és megyünk, ahogy 2013-ban is ott voltunk a gáton - hangsúlyozta a politikus.

Rétvári Bence: a gátakon védekezni kell, nem politizálni

Budapest, 2024. szeptember 15., vasárnap (MTI) - A rémhírterjesztés nem segíti a védekezést, a gátakon védekezni kell, nem pedig politizálni - hangsúlyozta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára vasárnap közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében.

Kiemelte, minden védvonalon ott vannak a katasztrófavédelem és a vízügy szakemberei, akik segítséget nyújtanak. Hozzátette, minden polgármester kapott a katasztrófavédelem és a vízügy részéről egy-egy összekötőt, ha bármilyen szakmai kérdése van, bármilyen eszközre van szüksége, az összekötőkön keresztül megkaphatja. Akár Magyar Péter, akár más politikusok ezzel ellentéteset állítanak, ők valótlant állítanak - mondta az államtitkár. Az árvíz elleni védekezéshez mindenkire szükség van - jelentette ki Rétvári Bence, egyben megköszönte a védekezésben résztvevő önkéntesek, köztük politikusok munkáját. A politikusokat pedig arra kérte, hogy ezt ne politizálásra használják.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: katonák segítik a védekezést Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegyében

Budapest, 2024. szeptember 15., vasárnap (MTI) - Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegyében a védekezési munkák segítése érdekében elrendeltem több mint 350 katona kivezénylését - közölte Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a szaktárca MTI-nek megküldött közleménye szerint vasárnap.

A katonák Mosonmagyaróvár, Neszmély, Pilismarót településeken és a Lajta folyó mentén segítik a lakosság, a lakóingatlanok és az anyagi javak védelmét, valamint a korábban kiépített védművek megerősítését - idézték a minisztert a közleményben. A tájékoztatás szerint a korábban Győrött, Tatán és Szentendrén kijelölt bázislaktanyákban felkészülnek a védekezésben részt vevő katonák technikai eszközök fogadására, illetve elhelyezésére. Hozzátették, hogy ezt Böröndi Gábor vezérezredes személyesen ellenőrizte vasárnap, amikor meglátogatta a kijelölt helyszíneket. A védekezésbe a területvédelmi tartalékos állomány is bekapcsolódik - közölték.

A köztársasági elnök kitartást és sok erőt kívánt a gátakon szolgálatot teljesítőknek

Kitartást és sok erőt kívánok a gátakon szolgálatot teljesítőknek, segítőknek és önkénteseknek" - írta a köztársasági elnök vasárnap kora esti Facebook-bejegyzésében.

Sulyok Tamás külön kiemelte az árvízi védekezésben résztvevő honvédeket és azokat az embereket, akik "már most kemény küzdelmet vívnak az egyre fokozódó árral". Úgy fogalmazott, hogy a vízügyi szakemberek több folyó Kárpát-medencei szakaszán is rekord vízszintet prognosztizálnak és az ár hamarosan Magyarországot is eléri.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek