Tragédia

„Nem biztos, hogy öngyilkos lett” - Megszólalt az eltűnt, majd holtan talált Balázs édesanyja

Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.09.13.

Módosítva: 2024.09.13.

Nehéz szavakkal, remegő hangon szólalt meg a Borsnak a bükkaranyosi tini édesanyja. Szkárosi Krisztinával fájdalmas hírt közöltek a rendőrök: a gyermekét, Tóth Balázst holtan találták meg. A fiút abban a ruhában találták meg, amelyben eltűnt: az édesanya szerint még az eltűnése napján hunyhatott el.

Közel egy hónapon át éjt-nappallá téve kutattak az eltűnt Balázs után. A Bors megírta, hogy Spider mentőcsapat Hope-al, a sztár keresőkutyával segítette a rendőrség munkáját, hogy épségben megtalálják őt. Sajnos elkéstek: a fiú édesanyjával a rendőrök közölték, megvan a bükkaranyosi tini, de elhunyt, holtan találták.

Az eltűnt Balázs után keresőkutyákkal is kutatnak, ám eddig még nem találták meg /
Az eltűnt Balázs után még kutyákkal is kutattak, de hiába Fotó: Artsiom P

Abban találták meg, amiben eltűnt Balázs

A bükkaranyosi tini augusztus 20-án, a születésnapján, egy családi vita után ment el otthonról a délutáni órákban. Még egyszer utoljára hazament, hogy átöltözzön, ám majd kisurrant a családi házból és a közeli buszmegálló irányába indult. Ezt az egyik kültéri kamera is rögzítette, amelyen az látszik: a bükkaranyosi tini szürke papucsban, fekete pólóban és fekete rövidnadrágban ment el. A telefonját és az iratait otthon hagyta. Szkárosi Krisztina heteken át hitt benne, hogy a fia élve előkerül – mígnem szeptember 13-án, pénteken a hatóságok az otthonában felkeresték, és közölték: a faluhoz közel egy holttestet találtak, rajta Balázs ruháival, a hátizsákjával, és az édesanyja lakácskulcsával, amit Tóth Balázs az eltűnésekor magával vitt.

Hatalmas fájdalom nekem. A fiam meghalt! 

- mondta remegő hangon Krisztina.

Tóth Balázst országszerte keresték, Miskolcon és Budapesten teleplakátolták az utcákat az arcképével. Végül az otthonához közel találták meg a tinit: a Bors írta meg elsőként, hogy Bükkaranyos és Harsány között, egy TV-torony lábánál, bozótos részen munkások bukkantak a holttestre. Krisztina rendőrségi fotók alapján azonosította be Tóth Balázst – állítja, biztosan a fiát találták meg.

„Nem biztos, hogy öngyilkos lett”

Egyelőre nem biztos, hogy a bükkaranyosi tini lezuhant, vagy öngyilkos lett, de az édesanyja szerint Tóth Balázs holtteste mellett nagy mennyiségű alkoholt találtak a rendőrök.

Rengeteg mennyiségű alkoholt elvitt magával, amikor eltűnt! Egy hét decis likőrt és négy doboz sört. Felmászott a toronyba. Nem biztos, hogy öngyilkos lett, hanem megszédült és kiesett a toronyból. Balázs olyan volt, hogy nem ivott sokat. Ha itthon ivott két felest a barátaival, megártott neki

 – mondta szomorú hangon az édesanya.

A bükkaranyosi tinit heteken át nem találták, az édesanya szerint az eltűnése napján zuhanhatott le. Az édesanyával azt közölték a rendőrök, hogy a helyszínelők véleménye szerint Balázs az eltűnése napján hunyhatott el.

Az eset kapcsán megkérdeztük a Miskolci Rendőrkapitányságot is. Válaszukban megerősítették, hogy holttestet találtak Bükkaranyos közelében. 

A Miskolci Rendőrkapitányság az Általános Közigazgatási Rendtartásról szóló törvénynek megfelelően – szakértők bevonásával – vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit

 - közölték. 

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelki elsősegély számot!

 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek