Rejtély

„Már nincs itt Balázs” – Megtörte a fia eltűnése Krisztinát, így áll a tini keresése

Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.09.04.

Utoljára beszélt a nyilvánosság előtt az eltűnt bükkaranyosi tini, Tóth Balázs édesanyja. Szkárosi Krisztina gyermeke több, mint tíz napja tűnt el és az édesanya úgy döntött, amíg a fiáról nincs hír, nem fog többé nyilatkozni. A Spider mentőcsapat eközben közölte: folytatják a fiú keresését.

Minden percben a fiára gondol a bükkaranyosi édesanya, és reménykedik benne, hogy egyszer Balázs visszatér hozzá. Krisztina gyermeke a születésnapján, augusztus 20-án, a délutáni órákban ment el otthonról egy családi vita után. A fiút hetek óta kutatják, de egyelőre nem találják, az édesanyja úgy döntött, csendben várja a fia visszatérését és nem beszél többé a fiáról a nyilvánosság  előtt.

A bükkaranyosi tinit több, mint 10 napja keresik - egyelőre nem került elő /
A bükkaranyosi tinit több, mint 10 napja keresik - egyelőre nem került elő / Képünk illusztrció: PeopleImages.com - Yuri A /  Shutterstock 

„Minden lehetséges helyet átnéztünk”

Ahogy a Bors is többször megírta, a 19 éves Tóth Balázs megtalálásáért rengetegen megmozdultak: nemcsak Bükkaranyoson, de Miskolcon és Budapesten is kiplakátolták az arcát, a Facebookon pedig naponta üzennek neki – köztük Balázs édesanyja is – térjen haza, mert aggódik érte a családja. A fiú telefon és iratok nélkül ment el otthonról, és a pletykák szerint Miskolcon látták utoljára, ám ezt egyelőre nem erősítették meg.

Krisztinában a kislánya, a 9 éves Blanka és a társa, Attila tartja a lelket, miközben nehéz időszakot élnek át. Balázst mintha a föld nyelte volna el, és hiába próbálja megtalálni őt a rendőrség, és a Spider mentőcsapat, egyelőre nem lelik őt. A bükkaranyosi tini nyomai után 5 keresőkutyával, köztük a sztárkutya Hope-al, eredt a Spider mentőcsapat, amelynek alapító vezetője, Lehoczki László korábban azt mondta lapunknak, hogy szeptember 4-én, szerdán várhatóan felfüggesztik a fiú utáni kutatásukat a településen.

- Úgy számoljuk, hogy jövő hét közepére, szerdára minden lehetséges helyet átnézünk. Utána felfüggesztjük a kutatást. Ha újra lesz bármilyen információ, merre lehet Bükkaranyoson Balázs, újra kezdjük a kutatást. Nem adjuk fel egykönnyen Balázs keresését. Ez a módszerünk be szokott jönni – nyilatkozta a mentőcsapat vezetője korábban lapunknak.

A mentőcsapat mégis úgy döntött, folytatják Balázs keresését. 

Idáig minden nap jelen voltunk Bükkaranyoson és kerestük Balázst. Sajnos eddig nem találtuk meg, és a héten még folytatni fogjuk a felkutatását. Ha bármi nyom van, megyünk utána.

– mondta László.

„Bővítenünk kell a keresési kört”

A mentőcsapat nem adja fel: egy saját műveleti térkép szerint haladnak a faluban, amely körcentrikus. Balázs otthonától számítva egy kilométeres sugárban haladnak előre. A tervük az, hogy ezt a kört kiszélesítik.

- Bővítenünk kell a keresési kört, más települések felé terjesszük ki a kutatást. Emőd, Pata, Harsány felé keresnénk még Balázst. Nehéz terepen keressük Balázst, mert Bükkaranyosnál sok a fenyőerdős, bozótos rész – mondta Lehoczki László.

Krisztina egyre jobban aggódik, hogy a fiával történhetett valami, ám még hisz benne, hogy a fia épségben van. A kétségbeesett anya a Borsnak nyilatkozott utoljára.

Bízok a Spider mentőcsapatban! Tudom, hogy már nincs itt Balázs a faluban. Valahová elment, csak sajnos nem tudom, hogy hová. Érzem, hogy a fiam haza fog jönni épségben! Elfáradtam lelkileg, többé nem szeretnék nyilatkozni.

– zárta szavait szomorúan az anya.

Balázs 181 centiméter magas, vékony testalkatú, a haja barna színű. Az információk szerint egy KÓS feliratú fehér pólót viselhet.

A rendőrség arra kéri az embereket, ha bárkinek bármilyen információja van a fiú eltűnéséről, hívja a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok egyikét, vagy az ingyenesen hívható 06-80-555-111 zöldszámot. A családot ezen a számon lehet elérni: 06-30-290-88067

Balázs fotóját IDE kattintva tekintheted meg.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek