Életmentés

Eltűnt, de az utolsó pillanatban megtalálták a látássérült Ottót

GUY

Létrehozva: 2024.09.18.

A kiszáradás és a kihűlés is fenyegette a súlyosan látássérült Ottót. A férfi két napig étlen-szomjan kóborolt, miután eltűnt Kunmadarasról.

A 31 éves Kótai Ottó még szeptember 14-én, szombaton, egy családi perpatvar után zaklatta fel magát olyannyira, hogy felpattant és elindult Kunmadarasról. Azt nem tudni, hogy mi volt a 95 százalékban látássérült férfi terve, talán csak a fejét akarta kiszellőztetni kicsit. Volt nála mobiltelefon, amin keresztül aggódó édesanyja még utolérte és megpróbálta hazahívni a fiát, vagy legalább megtudni, hogy merre jár. Ottó ekkor közölte, hogy nagy mennyiségű nyugtatót – saját elmondása szerint 20 db Frontint – vett be, majd eltűnt.

eltűnt Ottó megtalálták
Az eltűnt Ottóra két nappal később találtak rá az őt kereső polgárőrök és keresőcsapatok. Fotó: E.Sz.K. Hungary / Facebook

Talán a gyógyszer, vagy a családi vita óta eltelt idő volt jótékony hatással Ottó idegállapotára, de mire az édesanyja felhívta, már sokkal nyugodtabb volt. A telefonban közölte is, hogy merre indult el, de mivel súlyos látássérült, ezért az sem volt biztosra vehető, hogy jól adta meg a tartózkodási helyét. Ezek után a telefonja még éjfélig kicsörgött, aztán vélhetően lemerült, így onnantól kezdve semmit nem lehetett tudni Ottó hollétéről, illetve arról, hogy él-e még egyáltalán.

Az aggódó család bejelentette Ottó eltűnését a karcagi rendőrkapitányságon, ahol elrendelték a 31 éves férfi körözését, majd a család és a helyi polgárőrség elkezdte a férfi keresését, amelybe bekapcsolódott az Eltűnt Személyek Keresése Facebook-csoport is. A rokonok és a kunmadarasi polgárőrök azonban hiába fésülték át a környéket a mostoha időjárási körülmények dacára, vasárnap nem jártak sikerrel, így egyre nőtt az aggodalom. Édesanyja attól félt, hogy fia esetleg a rossz látása miatt kiléphet egy autó elé.

Az Ottó utáni kutatás szeptember 16-án, hétfőn is folytatódott, de sokáig úgy tűnt, hogy mindhiába: napnyugtáig sem került elő. Egyre fogyott a remény, hogy élve megtalálják a fiatalembert, aki immár két napja étlen-szomjan volt. Aztán a keresőcsapatok, élükön az E.Sz.K. Hungary Facebook oldal üzemeltetőjével, az Eltűntkereső Nagy Lászlóval hétfő este 9 órakor, azaz már bőven sötétedés után egy erdős, bokros területen sárba ragadva találtak rá Ottóra – szó szerint az utolsó pillanatban, így gyakorlatilag megmentve a kunmadarasi férfi életét.

Mire megtaláltuk Kunmadaras külterületén, addigra már nagyon rossz fizikai állapotban volt: a kiszáradás és a kihűlés szélén állt. Minden bizonnyal a hétfő éjszakát már nem élte volna túl

 – mondta el a Borsnak a férfi keresésében és megtalálásában oroszlánrészt vállaló Nagy László.

eltűnt Ottó megtalálták
A kunmadarasi polgárőrökkel kiegészült keresőcsapat az utolsó pillanatban talált rá a két nappal korábban eltűnt Ottóra, megmentve ezzel a fiatalember életét. Fotó: Facebook

Miután megtalálták, azonnal riasztották Ottóhoz a mentőket, akik a kiérkezésük után ellátták, majd kórházba szállították a 31 éves kunmadarasi férfit.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek