Dráma

"Elvesztettem a lányom, de 500 életet mentett meg a halálával"

P. E.

Létrehozva: 2024.09.11.

Az édesanyának eleinte még a lélegzés is nehezére esett, annyira fájt lánya halálra.

Az édesanya teljesen összetört, amikor holtan találta 26 éves lányát, Jade-t. A 26 éves egyedülálló anya önkezével vetett véget az életének, bár ennek a családja szerint semmi előjele nem volt.

 

"Felébredtem és olyan érzésem volt a gyomromban, hogy tudtam, azonnal el kell mennem hozzá. Tíz perc múlva ott voltam és ott találtam őt a lépcsőn. Emlékszem, teljesen elzsibbadtam. Nem jött ki hang a számon, még csak nem is sikoltoztam. Olyan érzés volt, mintha egy álomban lennék. Jade-et mindenki szerette. Ragyogó nevetése volt, kedves, gondoskodó szelleme. Utólag rájövök, hogy nagyon küszködött" - mesélte Tracey Roberts, Jade édesanyja.

„A gyász folyamata sokkal bonyolultabb az öngyilkosságokhoz kapcsolódó trauma miatt. Nyolc hónapig ki sem mozdultam a hálószobámból. A lányomnak, Dannii-nak kellett vigyáznia rám. Emlékszem, ahogy ott ültem, és a tablettáimra néztem, és arra gondoltam: túl erős a fájdalom, csak azt akarom, hogy elmúljon”.

Jade öccse, Jack, aki akkor 17 éves volt, szintén küszködött. Azt mondja: „Jade volt a legjobb barátom és a nővérem is. Elvesztése volt a legpusztítóbb dolog, ami valaha történt.”

Ám ahelyett, hogy elpusztította volna őket, az élmény végül felerősítette az elhatározásukat, hogy megakadályozzák, hogy más családoknak is át kelljen menni azon, amin nekik.

Tracey végül a fájdalmát mások segítésébe fordította. Továbbképzésekre járt, tanult a gyermekeivel együtt, elvégezte az Alkalmazott öngyilkos beavatkozási készségek képzését. 

„Amikor Jade meghalt, semmit sem tudtam az öngyilkosságról, de gyorsan megtanultam mindent, amit tudni lehetett. Rájöttem, hogy Jade jeleket adott. Azt mondta nekem, hogy nem akar itt lenni, de én nem értettem. Soha nem kérdeztem volna meg tőle, hogy azon gondolkodik-e, hogy véget vet az életének, de rájöttem, hogy meg kellett volna. Ha akkor tudtam volna, amit most tudok, megmenthettem volna az életét."

Most egy egykori zöldségest bérelnek a családjával, ahol terápiát tartanak és nyitva áll az ajtajuk mindenki előtt, aki öngyilkosságot fontolgat. Eddig több mint 520 életet mentettek meg.

 

Van segítség!

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőket segítő, ingyenesen hívható 116-123 vagy 06 80 820 111 telefonszámot!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek