Ütközés

"Meghalt egy apa, egy jó ember!" - Nem megy börtönbe az ittasan halálos motorbalesetet okozó sofőr

Létrehozva: 2024.09.10.

Az ittas sofőr elvesztette uralmát a kocsija felett és valósággal elkaszálta az 54 éves családapát. Zoltán szerettei felháborodtak azon, hogy a férfi nem került rácsok mögé.

Szirénázó mentők és rendőrök rohantak Nyírbogdány közelébe, alig pár száz méterrel a település végét jelző tábla utáni szakaszhoz, ahol szörnyű motorbaleset történt: egy furcsán cikázó kocsi ugyanis felbuktatott egy MZ-st. Úgy tudni, hogy az autót vezető férfi az egyik kanyarban vesztette el uralmát a kocsi felett, ami többször is megpördült az úton, eközben a szemközti sávba is áttért. 

motorbaleset
A szörnyű motorbaleset Zoltán otthonától nem messze történt Fotó: Nagy Csaba / Szon

Az összevissza kormányzás közepette egyszer csak a szabályosan arra motorozó családapa, az 54 éves O. Zoltán a kocsi elé került, aki az utolsó pillanatban is próbálta elhúzni a motort és elkerülni a tragédiát, de hiába: a kocsi és a gép hatalmas csattanással ütközött össze.

 Úgy tudni, hogy a történtek után Zoltán lerepült a motorról és a betonra zuhant, majd a fák közé csapódott. Az autós pedig az ütközés után pár métert még előre gurult, és ezután állt csak meg. Bár a mentők, a tűzoltók és egy mentőhelikopter azonnal a helyszínre érkezett, sajnálatos módon már késő volt: a mentősök minden harca és a közel egy órás újraélesztés ellenére Zoltánt már nem tudták megmenteni. 

A családja és a barátai összetörtek a baleset után, ugyanis ők pontosan tudták: Zoltán mindig szabályosan hajtotta a motort és vétlen félként vált a baleset áldozatává. Gyászukat csak tetézte, hogy a helyszínen kiderült: a férfi vélhetően ittas állapotban szállt autóba, így alkoholos befolyásoltság alatt okozott balesetet.

A családapa lerepült a motorról és a fák közé zuhant Fotó: Nagy Csaba / Szon

Ezután, bár a rendőrség és az ügyészség kezdeményezte a férfi letartóztatását, a Nyíregyházi Járásbíróság végül nem küldte őt rácsok mögé, csupán a bűnügyi felügyeletét rendelte el területi korlátozással. 

Zoltán szerettei kiakadtak a döntésen: 

Meghalt egy apa, egy jó ember! Ennyi egy ember élete? Hogy utána az okozót elengedik, pedig tudják, hogy alkoholt fogyasztott? Ez felháborító

 - mondta egy ismerős. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek