Aranyélet

Erre költötték milliárdjaikat a lottó legnagyobb magyar nyertesei

GUY

Létrehozva: 2024.09.07.

Kijelenthető, hogy ismét lottólázban ég az ország, miután mostanra olyannyira felhalmozódott az ötöslottó főnyereménye, hogy aki a héten helyesen ikszel, több mint 5 milliárd forintból változtathatja meg az életét. Utánanéztünk, hogy az eddigi lottón nyert milliárdoknak mi lett a sorsa.

Egészen pontosan 5 milliárd 111 millió forintot kaszálhat az a szerencsés lottójátékos, aki jól tippeli meg az ötös lottó e heti nyerőszámait. Még kimondani, vagy leírni is sok ezt az összeget – sokak szerint elkölteni pedig egyenesen lehetetlen. Mégis volt, akinek sikerült. A nagy lottóláz közepette megnéztük az eddig kifizetett rekordnyereményeket, illetve azt is, hogy mire költöttek mesés vagyonukból azok, akiknek a kilétére fény derült.

00130222 lottó
Aki a héten jól ikszel az ötös lottón, az több, mint 5 milliárd forintot kadszálhat. Fotó: MW

Minden idők legnagyobb hazai lottónyereménye

6 Milliárd 431 millió 516 ezer és 10 forint. Ez az eddigi abszolút rekord nyeremény idehaza, amit nem is olyan régen, a koronavírus járvány közepette, 2020 márciusában vitt el egy máig ismeretlen játékos, aki dacolva a statisztikai adatokkal a koronavírus-járvány ellenére sem hagyta abba a lottózást. Azóta sem lehet tudni semmit a szerencsés személy kilétéről, ellentétben néhány másik lottómilliárdossal.
 

A sárvári lottómilliárdos

Valamivel korábban, 2003-ban egy sárvári férfi vihette haza minden idők második legnagyobb magyar lottónyereményét, ami 5 milliárd 92 millió forint volt. Ez az összeg hamarosan – akár már ezen a héten – hátrébb kerülhet a rekordnyeremények rangsorában. A férfi kilétére két évvel ezután, derült fény, miután megjelent a „Lottón nyertem – egy lottómilliárdos igaz története” című könyv. Rögtön elindultak a találgatások, hogy vajon a könyv szerzője ténylegesen-e az igazi lottónyertes. A Szerencsejáték Zrt. közleményt is kiadott ezzel kapcsolatban. Akkor azt írták:
 

Nagyon sok olyan dologról szó esik a könyvben, amit csak egy lottómilliárdos tudhat.

 

A könyv egyébként István és felesége, Zsuzsa életét meséli el, ami egyik pillanatról a másikra megváltozott, amikor kihúzták a lottón a számaikat. 500 millió forintos luxusotthont építettek maguknak, amelynek a garázsába beszereztek egy Ferrarit is. De vettek a pénzből egy yachtot is, amivel aztán fényűző nyaralásra mentek. A mesés vagyonból több millió forintos gyémánt ékszerekre éppúgy futotta, mint adományozásra. Aztán Istvánról kiderült, hogy halálos beteg és később egy németországi magánklinikán hunyt el.

A harmadik legnagyobb lottónyeremény

Minden idők eddigi harmadik legnagyobb lottónyereményét, 5 milliárd forintot 2015-ben fizették ki Magyarországon, ám azóta sem tudni, hogy ezt az összeget ki nyerte. Ugyanakkor a Szerencsejáték Zrt. nagynyertes kérdőívéből kiderül, hogy a szerencsés lottójátékosnak nem ez volt az első nagy nyereménye: rendszeresen játszott különböző lottókon. A nyereményét megelőzően kevés pénzből élt és a nyeremény után sem akarta otthagyni a munkahelyét. Elárulta még azt is, hogy első dolga az lesz, hogy a nyereményből vesz egy újabb lottószelvényt, majd a lottón nyert milliárdokat különböző területeken fekteti be, szakember segítségével.

A titokzatos zalaapáti nyertes

Az eddigi negyedik legnagyobb nyereményt, 3 milliárd 177 millió forintot hozó lottószelvényt Zalaapáti postáján adták fel még 2010-ben. Itt sem lehet tudni, hogy ki az a szerencsés, akinek megváltozott emiatt az élete. A zalai településen élő falubéliek azóta is csak találgatják, hogy vajon helybéli volt-e a nyertes, vagy csak egy átutazó állt meg a falu postáján, hogy feladja a későbbi győztes lottószelvényt.

Az Andraschek házaspár 6-os lottón nyert 600 milliója

A győri Andraschek László és Anikó a hatos lottón nyert 636 millió forintos lottónyereményből évekkel ezelőtt ingatlanokat vett. A maguknak és a gyerekeiknek vásárolt ingatlanok beszerzése mellett vállalkozásba is kezdtek, de a kávézó, amit nyitottak végül veszteséges volt. Ezek mellett a futotta még a 636 milliós nyereményből egy hófehér luxus BMW-re is, valamint hozzá egy sofőrre, mivel a házaspár egyik tagjának sem volt jogosítványa. A több, mint 600 millió forint mára elkopott: a korábbi milliomosok ma már annak is örülnek, hogy van, ahol álomra hajthatják a fejüket és annak, hogy a családtagjaikkal ott vannak egymásnak.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek