Baleset

Félholtan vágták ki az autóból a magyar sofőrt – a hatalmas esőzés áldozata lett

Bors

Létrehozva: 2024.09.18.

Hajmeresztő baleset történt a magyar autóssal Ausztriában. A kis híján tragédiába torkolló baleset oka az özönvízszerű esőzés volt, a sofőrt félholtan vágták ki a járműből.

Félholt sofőr: egy árokba borult autót emeltek ki a tűzoltók a B 69-es úton, Ausztriában, Gersdorf felé. A régi típusú Opel vezetője egy jobbra húzó kanyarban veszítette el uralmát a kocsi felett és az út menti árokba hajtott, majd egy testes fának rohant. 

Félholtan
Az esőzés közben árokba csúszó Opel roncsa / Fotó: Murecki tűzoltóság

A 38 éves magyar sofőr beszorult a fehér autóba és addig a mentők sem fértek hozzá, amíg a Mureckből érkező tűzoltók ki nem szabadították, pontosabban ki nem vágták a járműből. A férfit a grazi egyetemi kórházba szállították. Először úgy tűnt, életveszélyes állapotban van, később azonban azt írták, hogy a helyszínen meghatározhatatlan volt sérülésének mértéke. A baleset éjjel tízkor történt, az utat két órán át takarították, mire járhatóvá vált. Az ütközést egyértelműen a hirtelen leszakadt eső okozta. 

Ömlik az eső

A heves esőzések és áradások miatt kritikus helyzet alakult ki Ausztriában. Több helyen lakosokat kellett kimenteni otthonukból, a mentőakció érdekében helikoptert is bevetettek – írta a Ripost. Számos út vált járhatatlanná az áradások miatt, különösen a központi régióban, Melk, St. Pölten és Tulln környékén. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek