Figyelmeztetés

Figyelmeztetést kaptak a Gmail-felhasználók: aki kapott ilyen emailt, de nem csinált semmit, annak jövő héten törlik a fiókját!

B. V.

Létrehozva: 2024.09.13.

Módosítva: 2024.09.13.

A vállalat szeptember 20-án drasztikus lépésre készül.

Kijelentette a Google: törli az inaktív fiókokat, épp ezért most figyelmeztető üzenetet küldtek az érintett felhasználók számára. A vállalat még 2023 végén közölte, hogy tervben van ez a cél. Azon fiókok érintettek, amelyeket két éve nem használtak. Akkor számít inaktívnak egy fiók, ha a felhasználó ezen időszak alatt egyszer sem jelentkezett be abba a Gmail vagy akár a Google Photos segítségével.

google, google-fiók
Fontos határidő közeleg több ezer fiók számára Fotó: Pexels

Ha egy fiók hosszabb ideig nem volt használva, akkor azt nagyobb eséllyel törik fel

- közölte a vállalat a törlés okát, amivel igazából a felhasználóikat akarják megvédeni.

A Google kijelentette: egy fiók sem lesz törölve előzetes értesítés nélkül. Ezeket idén januáran kezdték el kiküldeni. Mint írják, ha a felhasználó 8 hónapon belül nem mutat aktivitást, a fióknak annyi. Magyarul azok, akik január óta lettek értesítve és nem csináltak semmit, azokat most szeptemberben törli a rendszer a fiókjukat.

Hogyan lehet aktivitást mutatni, ha nem akarjuk, hogy töröljék a fiókot? Ennek több egyszerű lépése is van. Az egyik az e-mailek kezelése. Egyet olvasatlannak jelölni, megnyitni, vagy küldeni és máris aktívnak számít a felület. De az is megoldás, hogy egy YouTube-videót vagy egy képet küldesz a Google-fiókodból. És végül, de nem utolsó sorban: a Google Drive, vagy Google kereső használata. Tehát igazából bármilyen apróság, ami jelzi a vállalatnak, hogy használod a termékeiket.

Az első törlésekre szeptember 20-án kerül sor, írja az UNILAD.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek