Böjt

Egy nő 3 hónapig kizárólag szardíniát evett: így hatott a testére - Videó

KL

Létrehozva: 2024.09.28. 11:00

A hölgy egy videóban mesélt a tapasztalatairól.

Gondolkoztál már azon, hogy mi történne a szervezeteddel, ha három hónapig szigorúan csak egy ételt fogyaszthatnál? Mondjuk szardíniát? Nos... valószínűleg sokunknak az lenne a válasza, hogy nem.

hűtő, élelmiszerek, étel, dobozok
Egy hónapig szardíniát evett egy nő, ezt tapasztalta utána / Fotó: Unsplash.com (Illusztráció)

De legalább most már kiderült, hála a 62 éves Jane Crummettnek, aki a Dr. Annette Bosworth-szel folytatott beszélgetés során beszélt a tapasztalatairól, és elismerte, „az emberek azt gondolják róla, hogy teljesen őrült”.

A Dr. Boz néven ismert floridai orvos egy 72 órás szardíniaböjtöt talált ki, amelyre Crummett az interneten bukkant rá. A kúra szerint, szigorúan a kis halkonzervet kell fogyasztani, ugyanis az segít beindítani az anyagcserét, gyorsan elégeti a zsírt, hogy a szervezetet energiával lássa el.

A nyugalmazott katonai terapeuta 90 napon keresztül naponta négy konzerv szardíniát evett, és ezt MCT-olajjal egészítette ki - ami ismét arra szolgál, hogy gyors energialöketet adjon a szervezet számára. Bosworth YouTube-műsorában a Jane Crummett elmondta, hogy májusban 196 kilót nyomott, amikor szigorúan halat kezdett enni, és a végére már csak 161 kiló volt - hihetetlen, de 35 kilótól sikerült megszabadulnia.

Az idős hölgy, aki rendkívüli lábfájdalommal, gyulladással küzdött és állítólag "ételfüggő" is volt, körülbelül 1,500 napi kalóriát fogyasztott a konzerv halaknak köszönhetően. A kizárólag szardíniából készült diéta segített enyhíteni a lábfájdalmát, csökkentette a vércukorszintjét, és több energiája is volt, mint korábban.

Ugyanakkor Dr. Masarat Jilani, a Jude egészségügyi céggel együttműködő orvos részletesebben kifejtette, miért nem ajánlott a szardínia hosszútávú fogyasztása.

A szardíniában rengeteg jó tápanyag van, tele van egészséges zsírokkal, omega-3 zsírsavakkal, D- és B12-vitaminnal, valamint kalciummal. Ennek ellenére a szardínia fogyasztása önmagában nem egészséges választás. Először is, nulla rostot tartalmaznak. A rostok pedig létfontosságúak a bélrendszer egészségéhez és az emésztéshez. A kizárólag szardínián alapuló étrend székrekedéshez vezethet

- idézi a Unilad a szakember szavait.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek