Betegség

"A fiam a hasát fájlalta – hat héttel később örökre elvesztettem őt!"

H. A.

Létrehozva: 2024.09.09.

Amikor a tünetek először jelentkeztek, a fiú azt gondolta, csak valami rosszat evett: hamarosan azonban kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj, mint képzelte.

Mindössze 24 éves korában hunyt el egy fiatal fiú, nem sokkal azután, hogy először tapasztalt fájdalmas tüneteket. Az anya, Nadia elmondása szerint a fia, a 24 éves Hashim 2023 májusában két napig gyomorfájást tapasztalt, amit kezdetben arra fogott, hogy biztosan valami rosszat evett. A tünetek azonban hamarosan súlyosabbra fordultak: Hashim lábai és karja duzzadni és zsibbadni kezdtek, majd vért köhögött fel, és légzési nehézségei is támadtak. 

orvos, doktor, sztetoszkóp, betegség, egészség
A hasát fájlalta kezdetben a fiatal fiú: hamarosan kiderült, milyen nagy a baj  Fotó: Pexels

A Londonban élő fiatalt ezt követően kórházba szállították, ahol két órán belül előrehaladott hererákot diagnosztizáltak nála. Újabb csapást jelentett az, ahogy nem sokkal később kiderült, a rák már átterjedt Hashim több szervére is.

A hír lesújtó volt, mivel a rák már átterjedt a testének különböző részeire – a hasra, a tüdőre, a mellkasra, az agyra és a hátra. Mindenütt ott volt

Úgy éreztem, mintha az egész világom a feje tetejére állt volna néhány perc leforgása alatt. Bár Hashim eleinte meghökkent, úgy döntött, hogy a pozitívumokra összpontosít, és nem engedte, hogy a helyzet befolyásolja a mentális jólétét – vagy legalábbis nem mutatta ki mondta el Nadia.

Hashim ezután elkezdte a kemoterápiát, és kezdetben jól is reagált a kezelésre, a hatodik héten azonban elkapta a szepszis egy súlyos formáját: egy 30 órás, életmentő kezelés ellenére a szervei elkezdtek leállni, majd nem sokkal később elhunyt.

A tragédiát követően a család elhatározta, igyekeznek ledönteni a tabukat, és felhívni a figyelmet a hererák veszélyeire.

Ha bármi szokatlant észlelsz, ne habozz értesíteni valakit, és azonnal kérj orvosi segítséget! A hererák nagyon is gyógyítható, ha korán felismerik

jelentette ki Nadia a The Sun beszámolója szerint.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek