Orvosi hiba

Hibáztak az orvosok: 3 éves kisfiú halt meg a kórházban, édesanyja látta haláltusáját

Bors

Létrehozva: 2024.09.06.

A gyermek, akit cukorbetegség gyanújával szállítottak kórházba, agyduzzanat következtében hunyt el.

A Nyitrai Kerületi Bíróság elutasította a két orvos és két egészségügyi nővér fellebbezését a Sebinko ügyben - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Lena Kiradziev, a bíróság szóvivője. Az eset még 2017-ben történt Szlovákiában, amikor is agyduzzanat következtében meghalt egy hároméves kisfiú a nyitrai kórházban. 

A kisfiút cukorbetegség gyanújával szállították kórházba, ahol az állapota rohamosan romlani kezdett, leállt a szíve és meghalt. A szülők elejétől fogva a nyitrai kórházat tették felelőssé fiuk haláláért. Sebastián édesanyja, Dominika meg volt róla győződve, hogy mikor fiának leállt a légzése, a megfigyelő-berendezés nem jelzett, mivel azt az egyik nővér kikapcsolta - írja a Paraméter.

Tavaly a kerületi bíróság bűnösnek találta, és két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az egészségügyi dolgozókat, és öt évre mindegyiküket eltiltotta hivatásuk gyakorlásától.

A kerületi bíróság elutasította a vádlottak fellebbezését. Az elsőfokú bíróság ítélete és a fellebbviteli bíróság jogerős

 – tette hozzá Kiradziev.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek