Tragédia

Holtan találta élete szerelmét a munkából hazaérő kétgyermekes apa: „Még mindig nem tudod elhinni”

K. C.

Létrehozva: 2024.09.10.

Nyitott szemmel talált rá kedvesére, de akkora már hiába kezdte meg az életéért a küzdelmet.

Egy kétgyermekes édesapának gyógyíthatatlanul összetört a szíve, amikor egy fáradtságos munkával töltött nap után belépett az otthonában. Már nem tudta felébreszteni 31 éves feleségét, aki álmában vesztette életét. Egy ritka és borzalmas állapot figyelmeztetés nélkül oltotta ki kedvese életét.

gyertya, gyász, halálhír
Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

„Ez borzalmas és nem számítottunk rá. Ruby nem volt rosszul, nem voltak tünetei, ez egy totális, teljes sokk volt a semmiből, olyannyira, hogy még mindig nem tudod elhinni” - kezdte Dale, majd elárulta, felesége utolsó szavai a következők voltak, amikor munkába indult: „Szeretlek, apa.”

A 33 éves Dale Lockwood gyermekkori szerelmét és élete párját nyitott szemmel találta meg, de akkor már nem élt. Megpróbálta újraéleszteni, de minden küzdelme hiábavalónak bizonyult. Ha még mindez nem lett volna el a család számára, Ruby halálának oka a boncolást követően nem volt egyértelmű, és a családnak úgy kellett temetést tartania és elhamvasztania, hogy nem tudták, hogyan halt meg. Később kaptak tájékoztatást arról, hogy Ruby egy ritka genetikai szívbetegségben, a hirtelen aritmikus halál szindrómában (Sads) szenvedett, ami egy pillanat alatt állította meg örökre a szívét.

„Mindenki szerette Rubyt, egyszerűen erős egyénisége és személyisége volt, be tudott ragyogni egy egész szobát. Igazán élénk személyiség volt, és tele volt élettel, fantasztikusan végezte a munkáját, és csodálatos anya és feleség volt. Próbálom elérni, hogy ami Rubyval történt, az számítson, próbálom elérni, hogy érjen valamit. Arról van szó, hogy erősebb üzenetet közvetítsünk, hogy végül megakadályozzuk, hogy ez bárki mással is megtörténjen, nem kívánom ezt senkinek” - búcsúzott szerelmétől Dale. 

Évente körülbelül 500 embert érint az Egyesült Királyságban a Sads, egy olyan genetikai állapot, amelyben valaki hirtelen és váratlanul, egyértelmű ok nélkül szívmegállásban hal meg. Dale reméli, hogy sikerül felhívnia a figyelmet erre a betegségre, és több rutinszerű vizsgálatra és szűrésre ösztönözni az embereket.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek