Időjárás

Kiadták a riasztást: durva, ami erre a 7 vármegyére lesújt

KL

Létrehozva: 2024.09.05.

Ennek sosem lesz már vége?

Hiába, mintha véget sem ért volna a nyár, brutális meleggel indult el a szeptember is. Sőt egy ideig még nem szabadulunk meg tőle, mutatjuk, hogy egészen pontosan meddig.

nap, napfény, napsütés, időjárás
Folytatódik a kánikula Fotó: Unsplash.com

Csütörtökön is forró időre készülhetünk sok napsütéssel, a hőmérséklet akár 36-37 fokig is emelkedhet. Az időjárás száraz lesz, csapadék nem várható. A szél gyenge marad, így a meleg hatása tovább fokozódhat - írja legfrissebb előrejelzésében a Köpönyeg.

Ami a folytatást illeti...

Péntek

Sok napsütés várható, de helyenként előfordulhat egy-egy zápor vagy zivatar. A hőmérséklet maximuma általában 30 és 35 fok között alakul. Az ÉK-i szél megélénkül.

Szombat

Napos időre van kilátás gomoly- és fátyolfelhőkkel, de néhol erőteljesebb gomolyfelhők is kialakulhatnak, amelyek záporokat vagy zivatarokat hozhatnak. A keleti, délkeleti szél több helyen megélénkül. A hőmérséklet csúcsa 28 és 33 fok között várható.

Vasárnap

Sok napsütésre készülhetünk, amit gomolyfelhők zavarnak majd. A délutáni órákban helyenként záporok és zivatarok is kialakulhatnak. A hőmérséklet csökken: délután 26 és 34 fok között alakul.

Riasztás van érvényben!

A HungaroMet Nonprofit Zrt. citromsárga figyelmeztetést adott ki 7 vármegyére a várható hőség miatt. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat. Térképen mutatjuk az érintett vármegyéket:

Időjárás előrejelzés hőség kánikula meleg
7 vármegyére adtak ki riasztást Fotó: met.hu

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek