Időjárás

Nem várt fordulat: hatalmas változás áll be az időjárásban

KL

Létrehozva: 2024.09.11.

Az eső után most emiatt kell megint aggódnunk.

Egy szempillantás alatt beköszöntött az ősz. Szinte időnk sem volt felkészülni rá a késő nyári meleg után. Azonban a szeptemberrel jött lehűlés nem tart sokáig...

napfény, napsütés, felhő, időjárás
Folytatódik a változékony idő Fotó: Unsplash.com

Szerdán sok napsütés lesz gomolyfelhőkkel. Több felhő főleg keleten, és a nyugati határ mentén fordulhat elő, ezeken a területeken néhol zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél időnként megélénkül, de a déli óráktól a Dunántúlon a szél iránya déliesre vált. Délutánra 23 és 29 fok közötti hőmérséklet valószínű - olvasható a Köpönyeg legfrissebb előrejelzésében.

Ami a folytatást illeti...

Csütörtök

A nap elején sok napsütés várható, de nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délutánra nyugaton már esőre és záporokra is számítani lehet. A hőmérséklet csúcsa körülbelül 25 fok körül alakul. Estétől az északnyugati szél megélénkül.

Péntek

Nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható, több helyen esővel, záporral. A Dunántúlon jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Az északi szél sokfelé megerősödik, különösen az Észak-Dunántúlon, ahol viharos széllökések is lehetnek. A hajnali hőmérséklet 10 és 18 fok között alakul, míg a délutáni órákban többnyire 18 és 25 fok közötti értékekre lehet számítani.

Szombat

Borult időre számíthatunk, sokfelé esővel, záporokkal, helyenként kiadós mennyiségű csapadék ígérkezik. Az erős északnyugati szelet a Dunántúlon viharos széllökések kísérik, különösen a magasabban fekvő területeken. Markáns lehűlés érkezik: a hőmérséklet általában 17 és 24 fok között alakul, azonban a tartósan borult és esős területeken mindössze 12-13 fokot mérhetünk. Az ősz határozottan beköszönt, hűvösebb, csapadékos időt hozva magával.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek