Időjárás

Ez durva: 9 vármegyére csap le a pokoli ítéletidő

KL

Létrehozva: 2024.09.28. 06:30

Megint nem lesz hozzánk kegyes az időjárás.

Az elmúlt napok időjárása igen változékonyan alakult. Az egyik pillanatban még esett az eső, a másikban pedig már szikrázó napsütés volt. Nos, az utóbbiból a következő napokban jóval kevesebbet fogunk látni.

A hétvégétől szükség lesz újra az esernyőkre / Fotó: Pezzetta Umberto (Illusztráció)

Ugyanis szombaton az ország középső és keleti területen többfelé fordul elő eső, zápor; míg a Dunántúlon változóan felhős, főleg délután már napos idő valószínű. Az ÉNy-i szél sokfelé megerősödik. Erős lehűlés várható: délelőtt 20, délután már csak 17 fok körüli értékeket mérhetünk - olvasható Köpönyeg legfrissebb előrejelzésében.

Ami a folytatást illeti...

Vasárnap

Nyugaton már sok napsütés valószínű, csapadék nem várható. A középső és a keleti részeken még borongós időre van kilátás, elszórtan záporesővel. Mindössze 15-16 fok körül alakul a csúcsérték.

Hétfő

Ragyogóan napos idő valószínű szeptember utolsó napján. Nem lesz eső. 16-17 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Kedd

Változóan felhős idő ígérkezik, többórás napsütéssel. Kicsi az esély csapadékra. Reggel 0 és 9, délután 14 és 19 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Riasztás lépett életbe!

A HungaroMet Nonprofit Zrt. citromsárga figyelmeztetést adott ki 9 vármegyére a várható heves zivatarok miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelenti, de emellett esetenként szélerősödés is előfordulhat! Térképen mutatjuk az érintett területeket:

Időjárás előrejelzés csapadék eső riasztás
Az ország déli és keleti részére adtak riasztást a zivatar miatt / Fotó: met.hu

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek