Hőmérséklet

Időjárás: Jó hír a fagyoskodóknak, ekkor köszönt be újra a kellemes idő

E. ZS.

Létrehozva: 2024.09.16.

Nem lesz még tél, újra 19-25 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Mutatjuk, mikor változik a novemberi időjárás, igazi kiránduló idő lesz.

Bár mindenkinek elege volt már az elhúzódó kánikulából, arra senki nem számított, hogy egy hét alatt 20 fokot zuhant a hőmérséklet. A késő őszi időjárás nemcsak sokkoló de a szervezetet is megviseli, nem beszélve a pénztárcáról, hiszen többen a fűtést is bekapcsolták. Jó hír viszont, hogy hamarosan beköszönt a nyárutó, egy újabb éles váltás hatására.  

időjárás
Budapesten 19-23 fok közötti csúcshőmérsékletre lehet számítani, kellemes lesz az időjárás az egész hét folyamán Fotó: Köpönyeg

Fellélegezhetünk, szerdától végre valódi szeptemberi időjárásra készülhetünk, eleinte változóan felhős idő ígérkezik, helyenként esővel és záporokkal. Bár hajnalban pára- és ködfoltok alakulhatnak ki, és az északkeleti szél több helyen élénk lesz. A hőmérséklet 6 és 13 fok között, délután pedig 19 és 25 fok között alakul majd.

 

Időjárás: Igazi vénasszonyok nyara vár ránk

Igazi kiránduló idő lesz, így még kiélvezhetjük a természet kínálta csodákat és felkészülhetünk a novemberben beköszöntő télre. A héten változó felhőzetre és sok napsütésre van kilátás. Helyenként, különösen a nyugati és délnyugati területeken, eső és zápor is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 15 fok között, míg a legmagasabb 20 és 25 fok között alakul.


Megkönnyebbülhetnek az allergiások

Az elmúlt időszakban nagy mennyiségű pollen halmozódott fel az otthonokban, de a kiadós eső alacsony szintre mérsékelte a parlagfű pollenterhelését. Ezért ebben az időszakban az allergiásoknak érdemes otthonaikat átszellőztetni és takarítani, a lakástextileket kimosni. 
A csalánfélék pollenei alacsony-közepes szinten lesznek a levegőben, a kültéri allergén gombák közül az Alternaria spóraszáma az amely magas, az Epicoccumé a közepes tartományban várható.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek