Fájdalom

"Jó utat, drága angyalom" - Ma lenne 18 éves Alex, akit kombájn gázolt halálra

Létrehozva: 2024.09.06.

A középiskolás diák ma töltené be a tizennyolcat. Családja buli helyett, most búcsúztatót tart a fiatalnak. Két iskolája megható szavakkal köszönt el tőle.

Mint arról lapunk is beszámolt, alig pár nappal a 18. születésnapja előtt ért tragikus véget a mindenki által kedvelt fiatal battonyai diák, H. Alex élete. Ismeretes, a 17 éves fiú éppen hazafelé kerekezett, amikor út közben egy kombájn elgázolta. A sofőr azonban vélhetően nem vette észre a szörnyű balesetet, és továbbhajtott, őt később otthonában állították elő, míg Alex holttestét és az összetört biciklit egy buszsofőr fedezte fel. 

gyertya, gyász, tragédia, halál
Alextől halála után volt iskolái is gyászba borultak Fotó: Unsplash.com (illusztráció)

A fiú családja és barátai összeomlottak, mély gyászukat pedig csak súlyosbítja, hogy pár nappal a baleset után, azaz pontosan a mai napon (szeptember 6.) lett volna Alex 18. születésnapja. A fiatal már nagyon várta az ünneplést és a bulit, ez azonban már sosem jön el. 

- Elvett tőlünk az élet. Torta helyett koporsót veszünk neked. Jó utat, drága angyalom - köszönt el rokona tőle. Megroppant családja szívszorító búcsúztatót tart a fiúnak.

 lufikkal, talpig hófehér ruhába öltözve mennek el a baleset helyszínére, ahol egy pappal köszönnek el Alextől a születésnapján, majd a lufikat az ég felé engedik. 

Azonban családja mellett két volt iskolája is szívszorító búcsút vett a fiútól:

Nehéz szavakba önteni a veszteség nagyságát. Az egész iskolai egy pillanatig néma csendben állt egykori diákunk emlékére. Gondolataink a gyászoló családdal vannak ebben a nehézségekkel teli időszakban. Emléke velünk marad!

 - írta a battonyai Román Általános Iskola és Óvoda, akik gyászkeretes képpel és személyes üzenetekkel telepakolt emlékhelyet állítottak a diáknak.

Információink szerint Alex ezután egy mezőgazdasági szakközépiskola tanulója volt, ami szintén feketébe borult a tragédia után. A tanárok és a diákok egy közös megemlékezést is tartottak:

Megrendülten értesültünk volt tanítványunk, Horváth Alex haláláról. Őszinte részvétünk a családnak. Iskolánkban közös megemlékezést tartunk a márványteremben, ahol egy szál virággal, vagy mécsessel megemlékezhetnek volt diáktársukról tanulóink, illetve a volt osztálytársak 

- írta a dr. Pálfi György Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. 

Ezután a tablófotó alá ők is egy kis emlékhelyet is állítottak, ahol azóta is égnek a mécsesek Alex gyászkeretes fotója mellett: 

Köszönjük mindenkinek, aki megemlékezett Horváth Alex egykori diákunkról. Nyugodj békében, soha nem feledünk. Megnyugvást kívánunk a családnak! 

- zárták a soraikat a megemlékezés után.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek