Gyűjtés

Jótékonysági futás: összefogtak egy mentős beteg kislányáért, Miráért

IF

Létrehozva: 2024.09.21. 10:30

Óriási az összefogás Miskolcon egy mentős beteg kislányáért. A súlyos beteg Mirának speciális kezelés kell, ezért lesz egy jótékonysági futás, ahol gyűjtenek majd neki. A kislány születése óta egészségügyi problémákkal küzd.

Ez lesz a hatodik alkalom, hogy megrendezésre kerül a jótékonysági futás a Supersum Közhasznú Alapítvány közreműködésével, szeptember 28-án, szombaton Miskolc belvárosában. Tavaly a Magyarországi Légimentésért Alapítvánnyal együttműködve rendezték meg a futást és egyben véradást. Így nem is volt kérdés, hogy idén is karöltve szervezik meg a rendezvényt. A Miskolci mentőbázison dolgozók jól ismerik Kovács Gábor mentőst, akinek beteg a kislánya. Mirának segítségre van szüksége, így idén az a cél, hogy pénzadományt gyűjtsenek a 4 éves Mira speciális fejlesztőkezeléseire. 

jótékonysági futás
Jótékonysági futás lesz Miráért, Gábor kislányáért Fotó: Supersum

A csodakislányhoz nem volt kegyes az élet, már születésekor harcolnia kellett. Spontán légzése nem volt, mely maszkos lélegeztetéssel rendeződött. Mira születése óta számos egészségügyi problémával küzd, nemrégiben pedig Di-George szindrómával diagnosztizálták, ami további kihívásokat jelent számára és családja részére.

A beteg kislány mindennap küzd

Mira családjával egy borsodi településen, Abaújszántón él. A beteg kislány állandó felügyeletet igényel, így édesanyja nem tud munkát vállalni, ezért mentős édesapja fizetéséből próbálnak meg mindent előteremteni neki. Jelenleg beszédterapeutához, lovas terápiára és különféle fejlesztő foglalkozásokra hordják, azonban a beszéde még mindig elmaradott, mozgása instabil, és szociális helyzetekben rendkívül szorong. Érzelmeit egyedi módon fejezi ki, és gyakran elvonul a társas helyzetek elől. 

Mira családja már eljutott a beérkezett támogatói összegből az első speciális gyógykezelésre Sopronba, ahol segíthetnek a kislány beszédének beindításában, mozgásának stabilizálásában és szorongásának csökkentésében. Ezzel lehetőséget kapna egy teljes életre, hogy közösségbe járhasson és korának megfelelő módon fejlődjön. 

A mentő bajtársak az ország minden tájáról az édesapa és családja mellé álltak, hisznek abban, hogy országos összefogással, nagylelkű adományozók csatlakozásával együtt hamarabb elérhetik a kitűzött célt, az 5 millió forintot 

– mondta Bernasconi-Bús Katalin, a Supersum kuratóriumi elnöke.

Jótékonysági futás lesz Miráért Fotó: Supersum

Bár kora szerint Mira már óvodaérett, hiába próbálják óvodába integrálni a kislányt, a fejlesztések hiánya miatt egyelőre nehezen veszi az akadályokat. Ha mégis speciális intézménybe kell hordani, az különösen nehéz helyzetet teremtene a családnak, hiszen Mira anyukájának nincs jogosítványa, sem autója, a tömegközlekedés viszont a kislány jelenlegi állapota miatt nem jöhet szóba. Nagyon fontos lenne tehát, hogy Mira mihamarabb megkapja a kezeléseket, de a hatalmas költségeket nem tudják önállóan fedezni.

Segíteni úgy tudunk, ha minél többen elmegyünk Miskolcra szeptember 28-án, szombaton, és futunk együtt 2024 métert. A nevezési díjjal támogatjuk, hogy Mira közelebb jusson a teljes élethez

 –  zárta az elnök.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek