Aggodalom

Késes tolvaj miatt féltik a gyerekeket, egy játszótér közelében csapott le

Erdei Róbert Arnold

Létrehozva: 2024.09.13.

Aggódnak a kiskunhalasi szülők a gyerekeik miatt, mert szeptember elején veszélyes alak tűnt fel az egyik belvárosi játszótér közelében. Egy fiatal nő riadóztatott, hogy a párját és annak munkatársát egy késes tolvaj megtámadta az iskola közelében. A férfi pénzt követelt tőlük, ám hoppon maradt.

Eddig sem tartották a kiskunhalasiak túl biztonságosnak a város egyes részeit, mert szerintük tolvajok és betörők is időnként feltűnnek a környéken, de arra nem számítottak, hogy épp egy gyerekekkel teli játszótér közelében feltűnhet egy késes tolvaj.

késes tolvaj
A késes tolvaj egy játszótér közelében tűnt fel / Képünk illusztrció: New Africa

Eliszkolt a késes tolvaj

A fiatal Annamária az egyik kiskunhalasi Facebook-csoportban figyelmeztette a környékbelieket, hogy legyenek óvatosok, mert késes tolvaj garázdálkodik a településen. Az alak szeptember 12-én, csütörtökön környékezte meg a nő párját a Bem utca melletti Mátyás térnél. Annamária kedvese épp dolgozott a munkatársával, amikor a késes tolvaj hirtelen megjelent.

Késsel fenyegette meg a páromat! Követelte tőle és a kollégájától, hogy adják oda neki a pénzüket. A párom határozottan rászólt, az ő fellépésének köszönhetően nem történt komolyabb incidens.

 – írta bejegyzésében Annamária.

A párja rögtön értesítette a rendőrséget, ám mielőtt kiértek volna, a késes tolvaj már eliszkolt. A férfi jelenleg bárhol lehet, ami pedig a legszörnyűbb, hogy amíg nem kattan a csuklóján a bilincs, akár vissza is térhet a Bem utca környékére. Okkal aggódnak Annamária figyelmeztető posztja után a kiskunhalasi szülők: az utca, ahol legutóbb feltűnt a késes tolvaj, két térre is néz – az egyik pedig egy játszótér.

„Azt hittem, ott esek össze”  

- Halas közbiztonsága egyre rosszabb, de ez az eset már túl megy minden határon! Nem merek belegondolni, mi van akkor, ha késes támadó nem „csak fenyegetőzik”, hanem egyből szúr. És ha nem egy felnőttet talál meg, hanem mondjuk egy gyereket… - húzta alá aggódva Annamária, akinek a posztja alatti kommentelők közül volt, aki azt írta: Bem utca környéke az utóbbi időben veszélyessé vált, ezért esténként inkább kerüli a helyet.

Sajnos volt részem egy pár ilyen emberkével találkozni, ketten közre vettek és pénzt követeltek. Jöttek utánam! Azt hittem, ott esek össze úgy féltem. Pont ezen az útszakaszon, késő este jártam haza a munkából. Azóta nem megyek az utcára sötétedés után, ha egy mód van rá.

 – írta Erzsébet.

Kerestük a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságot a késes tolvaj miatt. Válaszukban azt írták, rablás bűntett kísérletének gyanúja miatt rendeltek el nyomozást.

"Azt, hogy pontosan mi történt, a nyomozók vizsgálják: többek között tanúkat hallgatnak ki. A nyomozás érdekeire tekintettel egyéb információt jelenleg nem áll módunkban adni" – fogalmazta a rendőrség. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek