Gyász

Kilenc órát várt hiába a mentőre, szívrohamban elhunyt az imádott nagypapa

K. C.

Létrehozva: 2024.09.16.

A nyugdíjas férfi halála összetörte a családját.

Hétfőn a kora reggeli órákban hunyt el David Bye a Pembroke Dock-i Hill Farm Parkban lévő otthonában, miután feleslegesen várt a mentősök segítségére. 

gyertya, gyász, tragédia, halál
Fotó: @Pexels

David felesége, Pauline Bye megbocsáthatatlannak nevezte a kilenc órás várakozást, amíg a mentőszolgálat kiérkezett. Felidézve imádott férje halálának a pillanatait azt mondta, akkor érkezett a mentőautó, amikor David számára már túl késő volt. 

- Kilenc órával azután, hogy leesett az ágyról, és mi mentőt hívtunk, valaki végre megérkezett, de már túl késő volt, és David meghalt. Davidnek hosszú ideje szívbetegsége és nyiroködémája volt a négy évvel ezelőtti hármas bypass és aortabillentyű-csere után, és rendszeresen feküdt a Withybush kórházban – kezdte a gyászoló feleség, aki részletesen is beszámolt a tragédiáról. 

- Nagyon aggódni kezdtem David állapota miatt, ezért este 6-kor felhívtam a 999-et, hogy küldjenek mentőt, de azt mondták, hogy egyik sem elérhető. Éjfélkor ismét felhívtam, és ismét azt mondták, hogy nincs mentő, és hogy próbáljam meg Davidet kényelembe helyezni, amíg sorra kerülünk. Ekkor még mindig beszélt hozzám, de nagyon zavarodott volt, és ekkor már aggódtam, hogy nem fog felépülni – mesélte Pauline aki ágyneművel és párnákkal igyekezet enyhíteni David hátfájdalmán, aki másra nem is panaszkodott. A légzése is rendben volt, de a válaszai egyre később érkeztek. 

A feleség nem tudta felemelni a férjét, és nem voltak szomszédaik, akik segíthettek volna. 

- Lassan romlott az állapota, egyre álmosabb lett, és már nem beszélt hozzám, mire újra hívtam a mentőszolgálatot. Ekkor már hajnali 3.15 volt, és a válasz ugyanaz volt, hogy nem áll rendelkezésre mentőautó. De miközben a mentőirányítással beszéltem, Davidnek megállt a szíve. Akkor felgyorsultak a folyamatok. Az irányító azonnal riasztotta a rohammentőket, akik perceken belül odaértek hozzánk és átvették tőlem a szívmasszázst – zárta tragikus történetét az elkeseredett asszony. 

A walesi mentőszolgálat David halálának napján közölte, hogy több mint 250 órát töltöttek kórházakon kívül a Hywel Dda University Health Board régiójában.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek