Búcsúztató

"Ha látja, biztosan boldog" - talpig fehérben, hófehér lufikkal köszöntek el Alextől, akit születésnapja előtt gázolt el a kombájn - fotókkal

Létrehozva: 2024.09.08.

A tragikus sorsú fiataltól több tucat ember köszönt el a tragédia helyszínén. A fehérbe öltözött, fehér lufikkal és fehér virágokkal érkező gyászolók szívszorító körülmények között búcsúztak el Alextől, akit elütött egy kombájn.

Hófehér lufik tucatja szállt a ragyogóan kék ég felé pénteken délután Battonyán, annak a szörnyű balesetnek a helyszínén, ahol hétfőn (szeptember 2.) életét vesztette a mindössze 17 éves H. Alex. Mint arról lapunk is beszámolt, a tini aznap este éppen haza felé kerekezett, amikor egy kombájn elgázolta. Úgy tudni, hogy a sofőr nem észlelte a tragédiát, ezért tovább hajtott, Alex testét így csak később, egy arra járó buszsofőr fedezte fel az út mentén. 

A gyászolók talpig fehérben, egy-egy lufival érkeztek   Fotó: Veliciu Bianca Irén

A család, a barátok, az ismerősök és a volt osztálytársak egy emberként omlottak össze, a mosolygós, mindig jó kedélyű fiatalt ugyanis mindenki szerette. 

Az esetet csak még tragikusabbá teszi, hogy Alex pénteken (szeptember 6.), azaz az életébe kerülő baleset után négy nappal töltötte volna be a 18. életévét, amire már boldogan szervezte a bulit egy helyi pubba.

Vidám szülinapi vigadalom helyett azonban most gyászol a több tucat ismerős. A szomorú születésnapra azonban megható búcsúval készültek a rokonok és a szerettek: a fiúnak a baleset helyszínén, talpig fehérben, hófehér lufikkal és virágokkal tartottak egy megemlékezést.

A szertartást egy pap vezette le a baleset helyszínén   Fotó: Veliciu Bianca Irén

A szívfacsaró és megható szertartás szervezője, Alex édesanyjának legjobb barátnője és egyben Alex pótanyukája elmondta, hogy ő maga is összetört, hiszen második anyukaként, sajátjaként szerette Alexet: 

- Mikor úgy érezte, hogy nincs kivel beszélnie, átjött és beszélt a nagylányommal, Karinával. Már óvodás koruk óta ismerték egymást, nagyon jóban voltak, mintha testvérek lettek volna - mondta a Borsnak Velici Bianca Irén. Szívszorító módon Alex neki, második anyukájának említette a fehér ruhát is: 

A lufik és a fehér ruha.... Januárban meghalt a mamája, és mondta, hogy nem tetszik neki, hogy mindenki feketében van. Azt mondta: lenne inkább fehér. Ezért döntöttünk a fehér ruha és a fehér lufik mellett 

- mondta az asszony szomorúan.

A búcsúra egy mezőgazdasági gépet díszítettek fel lufikkal és a be nem töltött 18-as számmal, mivel Alex korábban egy mezőgazdasági technikum diákja volt   Fotó: Veliciu Bianca Irén

A szertartásra rengetegen elmentek, ami Bianca szerint nem csoda, ugyanis nem volt olyan, aki ne kedvelte volna a fiút: 

Nagyon sokan voltak, de Alexet mindenki szerette. Az anyukájának meglepetés volt az egész, nagyon meghatódott, hogy nem felejtettünk ki semmit. Mondta is, hogy ha Alex ezt látja, biztosan boldog, mert itt van mindenki, és nagyon megköszönte a szervezést. Ez volt a minimum, amit megtehettem

 - szögezte le a gyászoló pótanya. A szertartáson valóban tolongtak a talpig fehérbe öltözött emberek: 

barátok, családtagok és iskolatársak álltak néma csendben a tragédia helyszínén, ahova egy keresztet is elhelyeztek Alex fotójával, hófehér virágokkal és tucatnyi mécsessel, míg mellé egy fehér lufikkal és egy 18-as számmal díszített mezőgazdasági gépet is elvittek, ugyanis a fiú korábban egy mezőgazdasági technikum tanulója volt. 

Egy kereszt, tucatnyi mécses és virágok tömege emlékeztet a szörnyű balesetre   Fotó: Veliciu Bianca Irén

A szívszorító szertartás végén a lufikat elengedték, jelképezve ezzel a lelkének eltávozását. 

Bár már nincs köztünk, de a mai napig várjuk őt haza 

- mondta az asszony. Azt egyelőre, hogy mikor adhatják meg a végtisztességet Alexnek, nem tudni, arra ugyanis még várni kell, hogy a családnak kiadják a tragikus sorsú fiatal testét.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek