Remény

Élete legnagyobb megpróbáltatása vár a láb nélküli Györgyre: tűzifa nélkül néz farkasszemet a téllel

Létrehozva: 2024.09.28. 08:00

Megvalósult Rafael György álma: beköltöztek az új otthonukba, de mégsem felhőtlen a család boldogsága. Közeledik a tél és hiányzik az egyik legfontosabb dolog, a tűzifa.

Pozitív irányba változott Rafaelék élete. Végre van saját háza a nehéz sorsú családnak. Nagyon sok rosszat tudhatnak maguk mögött, de azért még van néhány feladat, amit meg kell oldaniuk. A legnagyobb kihívás számára a tűzifa, amelyet még a tél előtt be kell szerezniük.

György tüzifa nélkül néz szembe a télel
György tűzifa nélkül néz szembe a téllel, de hálás a sorsnak és a jótevőjének, hogy van saját otthonuk / Fotó: Bors

Rafael György a sorkatonai szolgálata idején, vonatbalesetben veszítette el mindkét lábát. Késésben volt, és szaladt a vonat után, de mikor fellépett a vagon lépcsőjére megcsúszott és a sínek közé esett. A balesetben a lábai annyira roncsolódtak, hogy amputálni kellett mindkettőt, az orvosok csak így tudták megmenteni György életét.

A férfi a szerencsétlen baleset után sem adta fel. Megtanult lábak nélkül teljes életet élni. A ház körül mindent el tud végezni, még a favágás sem jelent számára problémát. De idén sajnos nem roskadozik a ház udvara a tüzelőtől.

Tüzifa nélkül nem tudják átvészelni a telet

Hálásak vagyunk így is a sorsnak, és a jótevőinknek is. Végre van saját otthonunk, ahol még fürdőszoba is van. Végre nem kell a farkasordító hidegben a ház mögé járni a vécére. Természetesen, mindig akadnak nehézségek. A tél küszöbén még sajnos nem sikerült megvásárolnunk a fát, így nem tudom mi lesz velünk, ha beköszönt a farkasordító hideg és a mínuszok. 

- sóhajt fel Gyuri, aki már élete során nagyon sok megpróbáltatáson van túl, de most nem tudja, mitévő legyen. Bízik benne, hogy ismét összefognak értük az emberek és a segítségükre sietnek, hiszen erre már máskor is volt példa.

Nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki eddig segített nekünk, hiszen nélkülük nem lenne új otthonunk, aminek folyamatosan dolgozunk a felújításán. A legjobb, hogy a gyerekeinknek így lett végre külön szobájuk.

- folytatja könnyes szemmel a hálálkodást a tápiószelei férfi.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek