Tanács

Kitálalt a légiutaskísérő: ezt az 5 dolgot tartsd be repülés közben az egészséged érdekében!

Létrehozva: 2024.09.11.

Nem is sejtenénk, milyen veszélyeket rejt az utazás.

Vannak bizonyos szabályok, amelyeket alapvetően betartunk, ha repülőgéppel utazunk. Egy légiutaskísérő a TikTok segítségével azonban most megosztott 5 további olyan dolgot, amit mindenképp tanácsos elkerülni egészségünk érdekében. Erről beszélt kendőzetlenül Tommy Cimato, aki nem mással kezdte természetesen, mint a mosdóhasználattal.

repülő, repülőgép, repülőtér
Jobb, ha ezeket a tanácsokat megfogadod a gépen az egészséged érdekében Fotó: Unsplash.com

Az köztudott, hogy általában egy több száz ember által használt toalett nem lehet tiszta. Tommy azonban kiemelte, a lehúzó gomb a gépeken rettenetesen, vagy ahogy ő fogalmazott, undorítóan egészségtelenek, így semmiképp ne nyomjuk azt meg kézzel a mosdóhasználat után. Azt tanácsolja, mindenképp használjunk hozzá zsebkendőt, wc papírt vagy szalvétát.

Sima kézzel hozzáérni tilos!

A következő tanács: igyál vizet repülés közben. Maradj hidratált, mert a magas légnyomás máshogy hat a szervezetre. Azt mondja, közel fél liter vizet igyunk meg egy út alatt.

Harmadik, amit biztos többen csinálnak: ne aludj vagy pihenj az ablaknak dőlve!

Nem te vagy az egyetlen, aki ezt teszi. Ki tudja, hogy előtted hány felnőtt vagy épp gyerek érintette oda a kezét vagy más egyéb dolgokat.

Négy: ne utazz rövidnadrágban! Az ok ugyanaz, mint az előző, a koszos ülés és baktériumok. És végül, de nem utolsó sorban, ami inkább tényleg csak egy jótanács: ha rosszul vagyunk, ne habozzunk segítséget kérni:

Azért vagyunk, hogy segítsünk. Úgyhogy, ha ételre vagy italra, hányós zacskóra van szükséged, akkor tudasd velünk. 

Kedves tippjei azonban nem sültek el feltétlenül jól. Többekben ugyanis felmerült a kérdés: miért nem takarítják a repülőgépeket, amikor azt igenis kellene, írja az UNILAD.

Nem fertőtlenítetek a járatok között? 

- tették föl a kérdést, míg más konkrét tényt közölt inkább:

Ez, amit csak mondtál, azt bizonyítja, hogy nem takarítjátok belül a gépet.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek