Életmentés

"Lenyelt valamit, eszméletlen!" - kétéves kislány került életveszélybe Budapesten

Bors

Létrehozva: 2024.09.26.

Egy nő, karjában a kislányával rohant az utcán segítségért. A kicsi teste el volt ernyedve, szeme fennakadt.

Egy anyuka eszméletlen gyermekével szaladt az utcán a készenléti járőrökhöz, akik azonnal a kórházba vitték őket. A gyors intézkedésnek köszönhetően megmentették a kétéves kislány életét Budapesten. 

A Készenléti Rendőrség munkatársai szeptember 18-án este egy férfit igazoltattak a IX. kerületben, amikor egy közeli utcából kiabálást hallottak. Azonnal felfigyeltek a hangra, majd a mellékutcából felbukkant két férfi, valamint egy nő, karjában egy két év körüli kislánnyal. Amikor a nő észrevette az egyenruhásokat, kétségbeesetten futni kezdett feléjük, miközben azt kiabálta:

Lenyelt valamit, eszméletlen, hívjanak mentőt!

A rendőrök látták, hogy a kicsi eszméletlenül fekszik anyukája karjaiban - írja a Zsaru Magazin. Azonnal értesítették a tevékenységirányító központot, eközben a kislány életfunkcióit ellenőrizték. A kicsi szájában nem találtak idegen tárgyat, de nagyon rossz állapotban volt. A teste elernyedt, a szeme fennakadt. A nevén szólongatták, de semmire nem reagált, ezért tudatták a tevékenységirányító központtal, hogy beszállítják a kislányt a kórházba.  A rendőröknek nemcsak a kisgyerekre, de az édesanyára is figyelniük kellett, aki pánikba esett.

Alighogy megérkeztek, az egyik rendőr a kicsivel a karjában kiugrott a kocsiból, és befutott vele a kórházba, majd bevitte a sokktalanítóba, és letette a vizsgálóasztalra. Attól kezdve az orvos átvette az ellátását, de ekkor sem hagyták magára a kislányt. Amikor meghallották, hogy felsír, mindenki megkönnyebbült. Az orvos szerint a kislánynak lázgörcse volt, de szerencsére hamar orvosi ellátáshoz jutott. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek