Vásárlás

Nem mindenki örül, sőt! Megosztó változtatásokat hajt végre a Lidl az önkiszolgáló kasszáinál

B.

Létrehozva: 2024.09.13.

A változtatásokat azonban nem mindenki fogadja kitörő örömmel.

A pénztárcabarát szupermarket, a Lidl új és egyben megosztó politikát vezetett be egyes üzleteiben az önkiszolgáló kasszáinál

Lidl
A pénztárcabarát szupermarket, a Lidl új és egyben megosztó politikát vezetett be egyes üzleteiben az önkiszolgáló kasszáinál Fotó: Pexels

Egyes angliai Lidl üzletekben táblákon kezdték el tájékoztatni a vásárlókat arról, hogy az önkiszolgáló kasszáknál a továbbiakban nem fogadnak el készpénzt, csak bankkártyával lehet fizetni. A felhívás hozzáteszi: azok, akik inkább készpénzzel szeretnének fizetni, azt a hagyományos pénztáraknál továbbra is megtehetik.

Ez a bankkártyás fizetés felé való elmozdulás a máshol is tapasztalt tendenciákat követi. A változtatásokat azonban nem mindenki fogadja kitörő örömmel, a kritikusok aggodalmukat fejezték ki a munkahelyek elvesztése és az önkiszolágló kasszában kapott segítségnyújtás hiánya miatt is - írja a Mirror.

A Lidl még 2017-ben kezdte el bevezetni az önkiszolgáló kasszákat, ami a hagyományos pénztárak számának a csökkenéséhez vezetett.

Magyarországon egyébként még vannak olyan Lidl üzletek, ahol készpénzzel is lehet fizetni az önkiszolgáló pénztáraknál.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek