Magyar Diáksport Napja

Bomba siker: milliók mozdulnak meg a Magyar Diáksport Napján

Létrehozva: 2024.09.25. 16:39

Nem akármilyen, dupla jubileumhoz ért a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ), ami szeptember 27-én már a huszadik születésnapját ünnepli. A diáksport és rendezvényei már nemzetközi szinten is tízéves múltra tekintenek vissza.

Mostanra már teljes mértékben helytálló a kifejezés, miszerint komoly hagyományai vannak a Magyar Diáksport Napjának, amelyet immáron húsz esztendeje minden szeptember utolsó pénteki napján ünnepel a hazai szövetség. 2015 óta ráadásul az egész kontinens osztozik ezen az ünnepen, miután a rendezvény tíz éve Európai Diáksport Nappá bővült - írja a Ripost.

Magyar Diáksport Napja
Szeptember utolsó pénteki napja idén is a diáksport körül forog majd / Fotó: Magyar Diáksport Szövetség

Milliókat vonz a diáksport Európa szerte 

A Magyar Diáksport Napjának létjogosultságát mi sem támasztja alá jobban, mint az, hogy tavaly több mint 1500 oktatási intézmény 300 ezer tanulója sportolt a jeles nap keretében, nemzetközi viszonylatban pedig 41 országból több, mint 2 és fél millió nebuló húzott sportfelszerelést a Diáksport Szövetség hívó szavára. Idén is hasonló érdeklődés várható, miután a szövetség tájékoztatása szerint a regisztráció eddigi szakaszában már több mint ezer hazai iskola jelentkezett be az eseményre. A Magyar Diáksport Napján az iskolák maguk állíthatják össze, hogy milyen programokkal és versenyszámokkal készülnek tanulóik számára, az egyetlen ajánlott és visszatérő programelem az adott évnek megfelelő méter, vagyis idén 2024 méter lefutása.

A Magyar Diáksport Napjának központi témája idén a „mozgás általi tanulás” lesz, amivel arra kívánja felhívni a figyelmet a Magyar Diáksport Szövetség, hogy lehetőség szerint ne csak a testnevelés órákon vagy a délutáni sportfoglalkozások alkalmával, hanem az egyéb tanórákon, akár rövid fejfrissítők formájában is mozogjanak a gyerekek.

Pontosan ez történik majd idén szeptember 27-én, pénteken 10 órakor, amikor is a szervezők egy közös belemelegítő táncra hívják a programra regisztráló intézmények diákjait. Az MDSZ Facebook oldalán élő közvetítés is látható lesz majd minderről a Dunakeszi Diáknegyedből, ahol Marics Peti és Radics Gigi „Szép mosolyú lány” című dalára hangolhatnak majd a sportolni vágyó tanulók. A bemelegítéshez csatlakozó iskolák is feltöltik majd a saját felvételeiket az élő Facebook videó alá, az így kapott felvételekből pedig a Magyar Diáksport Szövetség munkatársai vágnak össze egy olyan klipet, amelyen egy ország ünnepli majd mozgással a Magyar Diáksport Napját.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek